iPad Air 2020

Apple kondigt zijn nieuwe line-up iPads aan.

Advertentie

Apple heeft vandaag iPad van de achtste generatie met de snelle A12 Bionic-chip geïntroduceerd, waarmee het instapmodel (vanaf 389 euro) van de iPad-serie nu voor het eerst een Neural Engine heeft. Het is nu ook de voordeligste iPad met ongekend veel waar voor zijn geld, zoals een schitterend 10,2-inch Retina-display, geavanceerde camera’s en een batterij voor een hele dag. iPad is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 18 september in de winkel.

iPad 8 met A12 Bionic

iPad van de achtste generatie is er dankzij de A12 Bionic-chip heel veel sneller op geworden. Zo werkt de CPU 40 procent sneller en liggen de grafische prestaties twee keer zo hoog. Daardoor is deze nieuwe iPad tot twee keer zo snel als de meest verkochte Windows-laptop, tot drie keer zo snel als de meest verkochte Android-tablet en tot maar liefst zes keer zo snel als de meest verkochte Chromebook. iPad heeft nu voor het eerst een A12 Bionic met Neural Engine. Die maakt geavanceerde machine learning mogelijk, bijvoorbeeld voor People Occlusion en Motion Capture in AR-apps (augmented reality), betere fotobewerking, Siri en nog veel meer toepassingen.


Dankzij de A12 Bionic, alle voorzieningen in iPadOS en Apple Pencil (1e generatie) is de nieuwe iPad ideaal om onder andere op te tekenen, maar je kunt er net zo gemakkelijk notities op maken of bestanden op annoteren. Bovendien is iPad licht, handzaam en uitermate robuust, en ook nog eens voorzien van supersnel mobiel internet, ondersteuning voor gigabit-class LTE en een batterij voor een hele dag, dus je kunt hem overal waar je wilt voor van alles en nog wat gebruiken. En met Touch ID heb je aan één vinger genoeg om je iPad te ontgrendelen terwijl al je belangrijke gegevens goed afgeschermd blijven.

iPad Air 2020

De nieuwe iPad Air heeft een compleet nieuw dun en licht design gekregen en is verkrijgbaar in vijf prachtige kleuren: zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw. Het nieuwe all-screendesign omvat een groter 10,9-inch Liquid Retina-display met 3,8 miljoen pixels voor een verbluffend mooie visuele ervaring.

Bovendien is het device voorzien van geavanceerde technologieën als volledige laminering, ondersteuning voor een brede kleurweergave (P3), True Tone en een antireflectiecoating. Om het display aan alle kanten meer ruimte te geven, is een Touch ID-sensor van de volgende generatie in de knop bovenop ingebouwd. Zo kunnen klanten hun iPad Air snel, makkelijk en veilig ontgrendelen, bij apps inloggen en met Apple Pay betalen. iPad Air is compatibel met het Magic Keyboard met zijn zwevende design en ingebouwde trackpad, de Smart Keyboard Folio en de nieuwe Smart Folio Covers. Hij is ook geschikt voor Apple Pencil, die je magnetisch aan de zijkant kunt vastklikken en zo kunt koppelen, opladen en opbergen.


iPad Air biedt een gigantische prestatieboost dankzij de meest geavanceerde chip die Apple ooit heeft gemaakt, de A14 Bionic. Daardoor kan deze iPad Air moeiteloos de meest veeleisende apps aan en kunnen gebruikers zware 4K-video’s monteren, prachtige kunstwerken maken, zich verliezen in complexe gamewerelden, enzovoort. De A14 Bionic maakt gebruik van baanbrekende 5-nanometer verwerkingstechnologie en bevat maar liefst 11,8 miljard transistors voor betere prestaties en efficiënt stroomverbruik in bijna elk onderdeel van de chip.

Deze nieuwste generatie van de serie A-chips heeft een nieuw design van zes cores, wat een CPU-prestatieboost van 40% oplevert. Daarnaast zorgt een nieuwe 4-core graphics-architectuur voor 30% betere grafische prestaties. Om baanbrekende machine learning-mogelijkheden te kunnen bieden, is de A14 Bionic uitgerust met een nieuwe 16-core Neural Engine die twee keer zo snel is en tot wel 11 biljoen berekeningen per seconde kan verwerken.

Daardoor kunnen apps die gebruikmaken van machine learning naar een hoger plan worden getild. In de CPU van de A14 Bionic zitten ook nog eens machine learning-accelerators van de volgende generatie waardoor machine learning-berekeningen tien keer sneller kunnen worden uitgevoerd. Dankzij deze combinatie van de nieuwe Neural Engine, machine learning-accelerators in de CPU en hogere GPU-prestaties worden krachtige on-device ervaringen mogelijk, zoals beeldherkenning, natuurlijke taalverwerving, bewegingsanalyses, enzovoort.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here