Waze kondigde gisteren in het virtuele evenement Waze On nieuwe functies in de app aan, zoals rijstrookbegeleiding, tripsuggesties en notificaties.

Advertentie

Niet enkel Apple deed enkele grote aankondigingen gisteren. Ook Waze hield een virtueel evenement genaamd Waze On. Daarin maakte het verschillende nieuwe functies in de app bekend, waaronder rijstrookbegeleiding, tripsuggesties en verkeersmeldingen.

Rijstrookbegeleiding

Het was al een populaire feature in Google Maps en komt nu ook naar Waze: rijstrookbegeleiding. Daarmee worden bestuurders geïnformeerd over welke rijstrook ze moeten volgen voor het nemen van een afslag of hoe ze moeten voorsorteren. In de app worden duidelijke instructies gegeven, te zien bovenaan het scherm. Via pijlen gidst de app je gemakkelijker door het verkeer.

Dat is voornamelijk interessant in gebieden waar bestuurders nog nooit eerder zijn geweest. Op drukke plaatsen waar het vaak moeilijk is om nog last minute van rijstrook te veranderen kan rijstrookbegeleiding gevaarlijke situaties voorkomen. De functie zal standaard aan staan in Waze en is niet uit te schakelen.

Tripsuggesties en notificaties

Naast de rijstrookbegeleiding introduceerde Waze gisteren ook nog enkele andere updates die het doorvoert in de app. Tripsuggesties gebruikt je navigatiegeschiedenis om te bepalen welke routes je vaak neemt en maakt het mogelijk om snel te controleren of er veel verkeer is op je weg. Als toevoeging daaraan zal Waze je nu ook kunnen waarschuwen via een notificatie wanneer er op een geplande route een grotere drukte is dan verwacht en je dus vroeger zal moeten vertrekken.

Verder waren er nog enkele kleinere aankondigingen. Naast Spotify en YouTube Music zal je binnenkort ook gebruik kunnen maken van Amazon Music, geïntegreerd in de Waze-app. In de zoekfunctie worden dan weer enkele nieuwe categorieën toegevoegd om sneller bepaalde locaties als tankstations of parkings te kunnen terugvinden. Waze werkt daarnaast ook aan de verbetering van ETA-berekeningen voor plaatsen en tijdstippen met minder verkeer. En tenslotte wordt de integratie van de Google Assistent nu ook uitgerold voor Franse, Spaans en Portugese bestuurders.

Samenwerking

In een blogpost op Medium zette Waze na de Waze On-presentatie nog eens zijn belangrijkste punten in de verf. Het prijst daar zijn gebruikers die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de toepassing, de verschillende gemeenschappen van vrijwilligers in 40 verschillende landen en benadrukt dat door samen te werken, verkeer weer aangenamer kan worden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here