De nieuwe Roomba i3+ wordt in de Verenigde Staten en Canada verkocht voor 599 dollar en kan zelf het reservoir legen. Ze maken geen plattegrond van de omgeving.

Advertentie

iRobot biedt momenteel twee robotstofzuigers aan in de Roomba i-serie: de Roomba i7 en de Roomba i7 plus. Daar voegt het binnenkort twee nieuwe toestellen aan toe: de Roomba i3 en de Roomba i3+. De i3-varianten zijn een goedkopere optie voor de i7-stofzuigers. Terwijl je voor de laatste tussen de 700 en 1000 euro betaalt wordt de i3-reeks in de Verenigde Staten geprijsd op 399 en 599 dollar.

Automatische leging

Net zoals de Roomba i7+ kan de plusvariant van de i3-reeks ook zijn eigen stofbak leegmaken. In het laadstation bevindt zich een grotere stofzuigerzak waarin het reservoir van de stofzuiger wordt leeggemaakt. Daarin past volgens iRobot ongeveer zestig dagen aan vuil, hoeveel dat ook mag zijn. Daarna moet je de zak vervangen.

Geen plattegrond

De gewone Roomba i3 heeft deze functie niet. Daarbij zal je nog steeds handmatig de stofzuigerbak moeten leegmaken. Bovendien maken deze nieuwe, goedkopere robotstofzuigers geen plattegrond van je huis, waarmee je het toestel naar verschillende ruimtes of specifieke plaatsen kan sturen. Wie dus geïnteresseerd is in de goedkopere modellen zal wel moeten inboeten op functionaliteit. Doordat de duurdere apparaten weten hoe je huis er uit ziet kan de stofzuiger efficiënter te werk gaan.

De i7-reeks kan een plattegrond van je huis maken, de i3 en i3+ bezitten deze functie niet.

Genius Home Intelligence

De nieuwe stofzuigers werken wel, net als de duurdere modellen, met het nieuwe platform van iRobot, de iRobot Genius Home Intelligence. Met behulp van AI kan je het gebruik van je robotstofzuiger personaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven of er huisdieren aanwezig zijn of dat je wil dat er vaker gestofzuigd moet worden in het pollenseizoen. Wie een slim slot gebruikt kan dit ook gebruiken om de stofzuiger te activeren bij vertrek.

De Roomba i3 en i3+ zijn momenteel al verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada en worden begin volgend jaar verwacht op de internationale markt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here