Netatmo Smart Video Doorbell

Netatmo lanceert een nieuw product voor zijn smart homelijn. De Smart Video Doorbell moet het bedrijf wapenen tegen opkomende concurrentie.

Het Franse Netatmo lanceert eind september de nieuwe Smart Video Doorbell. Een slimme deurbel die vergelijkbaar met de concurrentie een waarschuwing doorstuurt wanneer er iemand aan de duur belt of ongewenste personen kan detecteren.

Netatmo Smart Video Doorbell

Met Netatmo’s slimme deurbel weet de gebruiker wie er voor de deur staat, ook bij afwezigheid. Wanneer iemand aanbelt, wordt de gebruiker ingelicht via een videogesprek op zijn of haar smartphone waarop de bezoeker te zien is. Er is dan de keuze om al dan niet rechtstreeks met de bezoeker te spreken via de smartphone, vanuit eender welke locatie ter wereld. 

Zo wordt het bij afwezigheid makkelijk om de postbode uit te leggen waar een pakketje kan geleverd worden en kunnen gasten al binnengelaten worden vanuit de keuken. 

Artificiële intelligentie in de praktijk

De Netatmo Smart Video Doorbell beschermt het huis tegen inbraken en signaleert verdachte activiteiten. Dankzij de Artificial Intelligence-algoritmen maakt de deurbel een onderscheid tussen een persoon en een onschuldige beweging. Als iemand bij de voordeur rondsluipt, ontvangt de gebruiker onmiddellijk een melding ‘Persoon gedetecteerd’ via de smartphone en wordt een video van de gebeurtenis opgenomen. Dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker kan de indringer afgeschrikt worden door een op afstand ingesproken boodschap. 

Met de functie ‘Alert-Zones’ definieert de gebruiker specifieke zones om in de gaten te houden, zoals de oprit, de voordeur en de garagedeur. De Smart Video Doorbell verstuurt in dat geval alleen een melding als er iets gebeurt in één van deze zones. 

Apple HomeKit

De Smart Video Doorbell is compatibel met Apple HomeKit. Hierdoor kan de gebruiker gepersonaliseerde scenario’s creëren om de slimme deurbel te verbinden met andere slimme apparaten in en buiten het huis. Zo kan bijvoorbeeld de buitenverlichting automatisch aanspringen wanneer de deurbel een persoon detecteert, om zo een mogelijke inbreker af te schrikken. 

Dankzij HomeKit kan toegang gevraagd worden tot de (live) beelden van de Smart Video Doorbell. Siri vragen om de voordeur te zien en de actuele situatie voor de deur te achterhalen is dus perfect mogelijk (“Hé Siri, laat me mijn voordeur zien”). 

Tegen een stootje

Netatmo’s slimme deurbel is beschermd door HZO-technologie, een innovatieve nanofilm en IP44-gecertificeerd. Het is volledig waterdicht en perfect bestand tegen alle weersomstandigheden, van regen en sneeuw tot stof en viezigheid. 

De nieuwe videodeurbel zal vanaf 28 september te koop zijn voor 300 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here