Sony PlayStation 5 prijzen

De PlayStation 5 heeft zijn start een beetje gemist. Na problemen met de eerste preorders belooft Sony een nieuwe kans om de console vooruit te bestellen.

Sinds vorige week kennen we eindelijk een releasedatum en verkoopprijs van de PlayStation 5. De console zal op 19 november haar opwachting maken, en kost 399 of 499 euro afhankelijk of je voor het model met of zonder disc-drive kiest. Sony zei bij die aankondigingen dat preorders vanaf donderdag 17 september zouden geopend worden.

Maar die boodschap hadden veel retailers blijkbaar niet goed begrepen. Zij openden meteen na de officiële aankondiging in allerijl hun preorders. Dat zorgde voor heel wat verbijstering en onvrede bij gamers die nog niet aan een PlayStation 5 zijn kunnen geraken. Veel retailers openden ook de preorders om ze slechts minuten later alweer te verwijderen.

Excuses

Sony neemt zelf de verantwoordelijkheid voor de escalatie van de situatie. In een tweet verontschuldigt het bedrijf zich. Sony leek zich nochtans goed te hebben voorbereid. Een paar weken geleden al opende Sony een online registratieformulier om een PlayStation 5 vooruit te kunnen bestellen. Het bedrijf deed dat omdat er slechts een beperkt aantal consoles ter beschikking kon gesteld worden. Ironisch genoeg vertelde Eric Lempel van Sony in juli al dat Sony tijdig en duidelijk zou communiceren wanneer de preorders geopend zouden worden. Dat is dus niet helemaal gelukt.

Om er voor te zorgen dat iedereen die geïnteresseerd is toch aan een PlayStation 5 kan geraken, zullen er nieuwe voorverkoopmomenten en extra units voorzien worden. Die zullen in de komende dagen door de retailers zelf gecommuniceerd worden. Het is wel nog af te wachten of ook die preorders al op 19 november geleverd zullen worden. Amazon heeft bijvoorbeeld al verwittigd dat wie nu een PlayStation 5 bestelt, die hoogstwaarschijnlijk pas na de releasedatum zal aankrijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here