De smartphonefabrikant OnePlus laat over enkele weken haar nieuwste vlaggenschipreeks de 8T op ons los.

Advertentie

Fans van het Chinese smartphonemerk OnePlus mogen 14 oktober alvast met rood in hun agenda omcirkelen. De fabrikant heeft via een persbericht en op sociale media aangekondigd dat het op die dag haar nieuwste vlaggenschipsmartphone OnePlus 8T zal voorstellen aan het grote publiek. Het is al de derde grote lancering van OnePlus dit kalenderjaar. Op 14 april presenteerde het de OnePlus 8, en op 21 juli kregen we de OnePlus Nord te zien.

Sinds 2016 brengt OnePlus de T-serie uit, en is het meestal de tweede grote lancering van het jaar, maar dit jaar is het dus al de derde smartphone die we zien van OnePlus. De OnePlus 8T is de opvolger van de OnePlus 8 die dit jaar in april werd gelanceerd. Wij waren onmiddellijk overtuigd van dit toestel, en Sven gaf in zijn uitgebreide review het toestel een mooie eindscore van 8 op 10.

Technische specificaties

Zoals dat bij de lancering van een premium smartphone hoort, zijn de technische details al een tijdje aan het rondgaan op het internet. Op de nieuwswebsite Tom’s Guide lezen we dat het display 6,55 inch groot zal zijn, met een verversingsgraad van 120 Hz. De motor van de smartphone is de krachtige Snapdragon 865 Plus, waarmee je uit mag gaan van 5G-ondersteuning. Het camera-eiland op de achterkant zal een 48MP-camera bevatten, 16MP groothoeklens, 5MP macrolens en 2MP portretsensor. De frontcamera heeft een lens met 32MP. Verder mogen we een opslaggeheugen van 128GB verwachten, en een 4500mAh-batterij die tot 65W snelladen ondersteunt.

Maar dat zal lang niet alles zijn. CEO Pete Lau spreekt over enkele nieuwe functies die OnePlus nog nooit eerder introduceerde en die voor een ‘ongeëvenaarde ervaring’ zullen zorgen. Voor die nieuwe functies te ontdekken, zullen we dus nog even geduld moeten hebben tot 14 oktober. De lancering zal te volgen zijn via een livestream op de website van OnePlus. Het evenement zal starten om 16u.

Kijk jij al uit naar de OnePlus 8T, en wat verwacht je van de smartphone? Laat het weten in de reacties!