OnePlus 120Hz

De 90Hz display van de OnePlus 8 wordt bij de OnePlus 8T vervangen door een ultra smooth beelscherm van 120Hz.

Advertentie

De nieuwe OnePlus 8T, die op 14 oktober aanstaande gelanceerd zal worden, zal een 120Hz-display krijgen voor een nog vlottere gebruikservaring. Dat is goed nieuws, zeker nadat de OnePlus 8 Pro begin dit jaar ook al de 90Hz vaarwel mocht zeggen. 

Vlotte ervaring

Pete Lau, oprichter en CEO van OnePlus: “Wij verhoogden eerder dit jaar de ververssnelheid naar 120Hz voor een nog vloeiendere display-ervaring voor ons ultra-premium vlaggenschip, de OnePlus 8 Pro. We zijn blij dat dit goed is ontvangen door gebruikers. Dankzij de zich verder ontwikkelende technologie en productiemethoden kunnen we 120Hz ook uitbreiden naar andere producten en zo nog meer mensen voorzien van de kwalitatief hoogwaardige displaytechnologie en -ervaring.

Het is geen verrassende keuze van OnePlus, want een verversingssnelheid van minstens 120Hz hebben is dit jaar zeer snel de maatstaf geworden van een premium smartphone. Het scherm zal ook een sampling rate van 240Hz hebben wat betekent dat het display zich automatisch aanpast aan bestaande videoframe-snelheden, ongeacht de videocontent die je bekijkt of de game die je speelt. Dat moet voor een natuurlijke ervaring zorgen terwijl onscherpte of vervorming bij snelle scènes wordt verminderd en je games er vloeiender zullen uitzien. Het flexibele FHD+ 2.5D-scherm ondersteunt ook de HDR10+-standaard en kreeg alvast een A+ beoordeling van DisplayMate. 

De OnePlus 8T is net als de OnePlus 8 Pro uitgerust met een flikkeringssensor die omgevingsgevoelig is en de instelbaarheid van de helderheid is verhoogd naar 8.192 niveaus, acht keer het gemiddelde helderheidsniveau van het menselijk oog. De helderheid aanpassen moet zo heel natuurlijk gaan gebeuren. Ook blauw licht wordt gefilterd, wat een positief effect heeft op de batterijduur. 


Gerelateerde artikelen

OnePlus onthult vlaggenschip 8T op 14 oktober

De smartphonefabrikant OnePlus laat over enkele weken haar nieuwste vlaggenschipreeks de 8T op ons los.

OnePlus Nord review: Terugkeer van de flagship killer

Vorige maand kondigde OnePlus een nieuwe smartphone aan: OnePlus Nord. De telefoon is het begin van een budgetvriendelijke line-up die het bedrijf terug naar zijn roots brengt.

Android 11: welke smartphones krijgen de update?

Verbeterde privacy, nieuwe berichtenbubbels, Nearby Share en ga zo maar door. De nieuwe Android 11 zal weer een stuk beter zijn dan zijn voorganger.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.