Nieuws

‘Amazon Prime Day vindt plaats op 13 oktober’

Amazon moet de datum voor haar koopjesfestijn Prime Day nog wel officieel bevestigen.

Update: Amazon heeft inmiddels ook 13 oktober als datum bevestigd. Volgens Amazon mogen we ‘meer dan één miljoen’ deals verwachten tijdens Prime Day. De deals starten op 13 oktober vanaf 9u ‘s ochtends onze tijd, en zullen doorlopen tot 14 oktober.


Prime Day is een evenement dat de e-commercereus Amazon sinds enkele jaren één keer per jaar organiseert. Op die dag wordt uitgepakt met stevige kortingen, en het is uitgegroeid tot een soort voorloper van Black Friday. Traditioneel vindt het koopjesfestijn plaats in juli, maar omwille van de coronacrisis zag Amazon zich genoodzaakt het evenement te verschuiven naar oktober.

Al enige tijd wordt 13 oktober als datum vooropgesteld, maar tot op heden is deze dag nog nooit bevestigd door Amazon. CNBC stelt nu met enige zekerheid en op basis van informatie van goedgeplaatste bronnen dat 13 oktober inderdaad de datum voor Prime Day zal worden. Die bronnen vertellen bijvoorbeeld dat werknemers van Amazon geen vakantie mogen vragen in de week van 13 tot 20 oktober.

Het is wel nog steeds wachten tot Amazon ook zelf met de bevestiging naar buiten komt. Een woordvoerder van de online retailer weigerde voorlopig nog commentaar te geven. Zo kunnen we voorlopig ook nog weinig zeggen in welke vorm Prime Day zal georganiseerd worden.

Vorig jaar verlengde Amazon de acties tot twee dagen, maar het is nog onduidelijk of dat dit jaar ook zo zal zijn. De boodschap luidde dat Amazon wel zelf met een officiële datum naar buiten zal komen wanneer het daar de geschikte tijd voor is. Wie een slim toestel met spraakassistent Alexa heeft, kan de assistent ook naar updates rond Prime Day vragen.

Black Friday

Toch lijkt 13 oktober ons een zeer aanneembare datum voor Prime Day. Zou Amazon het koopjesfestijn nog later uitstellen, dan komt het wel erg in het vaarwater van Black Friday dat elk jaar in de laatste week van november plaatsvindt. Het zou ons sterk lijken moesten verkopers twee keer in minder dan een maand tijd willen uitpakken met deals en kortingen.

Retailexperts verwachten overigens niet zo heel veel van de solden dit jaar. Volgens hen heeft de coronacrisis ertoe geleid dat veel mensen de noodzakelijke aankopen al verricht hebben omdat ze die uit noodzaak niet konden uitstellen tot november. Prime Day kan mogelijk daar al een goede indicatie toe geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business