De organisatoren hopen hiermee een tweede afgelasting van de smartphonebeurs MWC te kunnen voorkomen.

De telecomorganisatie GSMA heeft gisteren aangekondigd dat het evenement World Mobile Congres ook volgend jaar niet in februari zal plaatsvinden. De smartphonebeurs is verplaatst naar de zomer, en zal nu doorgaan van 28 juni tot en met 2 juli. Ook zal MWC vermoedelijk in een hybride vorm doorgaan, waarbij een deel online te volgen zal zijn, maar journalisten en smartphoneliefhebbers nog steeds naar locatie kunnen komen. Al zullen dat vermoedelijk nog geen duizenden gasten zijn zoals in andere jaren.

GSMA heeft de beslissing nu al genomen uit een bezorgdheid over de heropflakkering van het coronavirus in veel Europese landen. Het fysieke deel van de  beurs gaat door in Barcelona, een stad die al sinds begin augustus sterk geteisterd wordt door die tweede golf. De organisatoren zijn er blijkbaar niet gerust op dat het coronavirus tegen februari al volledig onder controle zal zijn.

Afgelasting vermijden

We kunnen het besluit van de organisatoren zeker wel begrijpen. Een herhaling van het scenario van dit jaar willen zij natuurlijk absoluut voorkomen. MWC was namelijk één van de eerste grote evenementen die door het coronavirus moest worden afgelast. Dat was toen nog een redelijk grote verrassing. De voorbereidingen van het evenement waren al in volle gang, toen plots veel grote smartphoneproducenten besloten om toch geen delegatie te sturen. Toen was het coronavirus nog lang niet zo aanwezig in Europa als dat het nu is, maar toch achtten de bedrijven het risico toen al te groot. Hopelijk is MWC volgend jaar een betere afloop gegund.

Als MWC kan doorgaan, dan zal het waarschijnlijk één van de eerste grote technologiebeurzen zijn die opnieuw (gedeeltelijk) fysiek georganiseerd wordt. CES, de grootste elektronicabeurs, gaat bijvoorbeeld nog volledig virtueel door in januari. Het zal voor ons journalisten dan ook weer even wennen zijn om niet meer alles via een livestream te moeten volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here