Google, Nieuws

Google Assistent wil thuiswerkers helpen bij hun routine

Google Assistent wil je er aan herinneren om regelmatig een glas water te drinken of te gaan wandelen om de sleur van je thuiswerkdag te doorbreken.

Al sinds maart is telewerken de norm in België. Velen van ons zitten dus al maanden van thuis uit te werken. De ene vindt deze aanpassing al aangenamer dan de andere. Ook de werknemers van Google werken van op afstand aan hun producten en diensten. En daar dachten ze dat de Google Assistent het leven in je thuiskantoor zou kunnen verbeteren.

De nieuwe functie voor de Google Assistent komt er in de loop van deze week en is een uitbreiding van de recente mogelijkheid om routines in te stellen. Daarmee kunnen meerdere acties aan elkaar gekoppeld worden met één enkel commando. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, slaapwel” om alle lichten te doven en een wekker voor de volgende ochtend in te stellen.

Werkdag routine

De nieuwe routine voor je werkdag kan je er automatisch aan herinneren om een pauze te nemen in de voormiddag, eens te gaan wandelen in de namiddag of regelmatig een glas water te drinken. Ook de tijd zal de Google Assistent je regelmatig meedelen om die belangrijke vergadering niet uit het oog te verliezen. Zo willen ze bij Google de sleur van het thuiswerken bestrijden en er voor zorgen dat je productief blijft.

Vooraf ingesteld of aangepast

De functie zou werken op elke smart speaker, smart display of smartphone met ondersteuning voor de Google Assistent. Wanneer de functie beschikbaar is op je toestel kan je deze inschakelen in de instellingen voor de Assistent. Een vooraf ingestelde routine zal dan al beschikbaar zijn. Deze kan je aanpassen naargelang hoe je eigen werkdag er uit ziet en je eigen belangrijkste herinneringen, afspraken of to-do’s toevoegen. Nieuwe taken of herinneringen toevoegen aan je routine kan via de app, of simpelweg via stembediening.

Do Not Disturb en Gentle Sleep and Wake

Even genoeg van alle meldingen van je assistent? Dan is er de ‘Do Not Disturb’-functie waarmee je je speaker of smartphone het zwijgen oplegt. Om je dag goed te beginnen introduceert Google bovendien de ‘Gentle Sleep and Wake’-functie, waarbij je verlichting langzaamaan wordt aan gezet om je rustig wakker te maken of langzaamaan uit om je ’s avonds eraan te herinneren om op tijd te gaan slapen.

De routines voor de werkdag zullen deze week eerst beschikbaar gesteld worden in het Engels. Wie dus gebruik maakt van de Vlaamse Google Assistent zal nog even geduld moeten hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business