Nieuws

Dell geeft XPS laptops 11de generatie Intelprocessoren

Dell zal zijn vlaggenschipmodel uitrusten met de nieuwst 11de generatie Intelprocessoren. Vanaf 30 september zijn ze verkrijgbaar in de V.S. en Canada.

Het vlaggenschipmodel van Dell, de XPS-serie laptops, kreeg eerder dit jaar nog een aanzienlijke update met een groter touchpad, een scherm met beeldverhouding 16:10 en slankere randen. Nu willen ze ook een aanzienlijke update doorvoeren aan de binnenkant.

Daarvoor doen ze beroep op de nieuwste generatie processoren van Intel. De XPS 13 en XPS 13 2-in-1 krijgen daarnaast ook Thunderbolt 4 en snellere 4267MHz LPDDR4 RAM met ondersteuning tot 32GB RAM.

Draagbare laptop

De XPS-laptops van Dell zijn de ideale draagbare laptops. Om het gebruik ervan voor werk on the go uit te dragen zetten ze nu in op een batterijduur van minstens 9 uur, van slaapstand naar actieve stand in minder dan één seconde en snelladen. Na 15 minuten laden zou de laptop opnieuw tot 4 uur kunnen meegaan. Daarnaast zullen de nieuwe XPS 13 en XPS 13 2-in-1 ook Intel Xe graphics bieden.

Developer Edition

Ook de XPS 13 Developer Edition zal in de nieuwste uitgave voorzien worden van de 11de generatie processoren. Daarnaast komt deze Linux-versie met Ubuntu 20.04LTS voorgeladen. Daarmee zou Dell ook gaan voor een maximale batterijduur van 19 uur. Wie niet de speciale Developer Edition kocht maar een versie met Windows voorgeladen zal via een gratis download kunnen overstappen op Ubuntu.

XPS 13 2-in-1

Voor de XPS 13 2-in-1 zullen naast de interne specificaties ook extra veranderingen worden doorgevoerd. Dell voegt hierbij nieuwe Windows Hello-compatibele infraroodcamera en een nieuw chassis in het kleurenschema ‘frost’.

Prijs en verkrijgbaarheid

De geüpdatete laptops zullen vanaf 30 september verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten en Canada. Daar zal het standaardmodel een startprijs hebben van 1000 dollar. Voor de XPS 13 2-in-1 betaal je zeker 1250 dollar. De prijs van de Linux-versie met Ubuntu werd nog niet vrijgegeven. Binnen enkele weken na de release in de V.S. en Canada zijn ook Europa en Azië aan de beurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business