Nieuws

Oudere Macs kunnen geen Netflix 4K kijken door ontbrekende T2 chip

Apple MacBook Pro T2
Apple's T2 chip blijkt een must om 4K HDR Netflix kunnen kijken met macOS Big Sur. Een tegenslag voor oudere Macgebruikers.

Binnenkort krijgen we eindelijk macOS Big Sur te zien. Het nieuwe besturingssysteem van Apple ondersteunt onder andere de mogelijkheid om videocontent in 4K HDR op Netflix te kijken. Een leuke extra, maar er hangt wel één nadeel aan vast. Oudere Mac-toestellen zullen hier namelijk geen gebruik van kunnen maken omdat Apple’s T2 beveiligingschip ontbreekt. Dat lezen we in een ondersteuningspagina van Netflix zelf.

Apple MacBook Pro T2

Netflix 4K op de Mac

In dat document lezen we dat alleen Mac-toestellen van 2018 en nieuwer Netflix in 4K HDR zullen kunnen kijken. Dit is de lijst met toestellen die wel de T2-chip aan boord hebben:

  • iMac uit 2020
  • iMac Pro
  • Mac Pro uit 2019
  • Mac Mini uit 2018
  • MacBook Air uit 2018 of nieuwer
  • MacBook Pro uit 2018 of nieuwer

Ben je niet zeker en wil je weten of je Mac de T2-chip aan boord heeft, kies dan linksboven voor het Apple-logo op je Mac (over je Mac). Klik op systeemoverzicht en ga in het menu links naar de optie controller. Rechts zal je nu al dan niet te zien krijgen of de T2 chip bij jouw beschikbaar is.

En dat is wel heel jammer voor gebruikers die nog recente Macs hebben en bijvoorbeeld perfect via een externe 4K-monitor zouden kunnen kijken. Het is momenteel niet duidelijk waarom je Mac nu absoluut die T2-chip zou nodig hebben. Ook bij Netflix lijkt daar geen uitleg voor te zijn. Vermoedelijk zal de nieuwe T2-chip die 4K-beelden beter kunnen verwerken en hebben die toestellen meer ingebouwde processorkracht.

Ondersteuning

Bovendien heb je ook een duurder Netflixabonnement als je al in 4K zou willen kijken. Dat kost je in België 16 euro per maand. Wie dat heeft én een recente Mac heeft kan dan ook eindelijk via Safari naar Netflix in 4K HDR kijken.

Apple MacBook Pro T2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business