Nizhnevartovsk, Russia - February 22, 2013: Man hand holding iPhone 4 with Gmail App. iPhone is product Apple Inc. Gmail is a free, advertising-supported email service provided by Google.

Een functie waarmee eenvoudig een reeks geassocieerde mails kon geselecteerd worden, is mysterieus verdwenen uit Gmail. Blijkbaar niet de bedoeling.

Advertentie

Google heeft zich de woede van Gmail-gebruikers op de hals gehaald. Dat komt omdat ze een popualire functie uit de mailapplicatie verwijderd hadden, namelijk de functie ‘Selecteer alle conversaties diegelijk zijn aan deze zoekterm’. Die functie werd veel en graag gebruikt door gebruikers met een bomvolle mailbox (zoals ondergetekende redacteur). Het was namelijk een handige tool om je inbox te beheren.

De functie werkt als volgt. In de zoekbalk geef je een zoekterm in, bijvoorbeeld ‘is:unread” om al je ongelezen mails te zoeken. Vink je dan bij Select ‘All’ aan, dan krijg je een volledig overzicht van alle mails die je nog niet gelezen hebt. Zo kan je gelijk al die mails als gelezen markeren, of verwijderen als je alle belangrijke mails gelezen hebt.

Maar gisteren was die optie plots niet meer beschikbaar. Wie het uitprobeerde, kreeg de melding dat er geen zoekresultaten konden weergeven worden. In plaats daarvan zag je een zoekbalk met enkele shortcuts. Op basis van enkele reacties op Twitters waren gebruikers niet zo blij met die verandering, die volledig onaangekondigd gebeurde.

Per ongeluk

Inmiddels heeft Google ook al gereageerd op het incident. Het bleek in dit geval namelijk te gaan op een vergissing, en het was niet de bedoeling om de functionaliteit te verwijderen. Google vermoedt dat er met een update van Gmail het een en ander is misgelopen. We stellen iedereen gerust: de functie zal terugkeren. We hebben het eens uitgetest en de functie lijkt inderdaad ook weer te werken zoals je het verwacht. Paniek voor niets dus.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here