Nieuws

Qualcomm kondigt Snapdragon 875 aan op 1 december

Op 1 december organiseert Qualcomm haar jaarlijkse persevenement. Naar alle verwachtingen zal daar de nieuwste smartphoneprocessor Snapdragon 875 aankondigen.

Android Authority heeft vanwege Qualcomm een uitnodiging ontvangen voor de Tech Summit van 1 tot 2 december. Dat is een jaarlijks evenement dat de processorfabrikant organiseert om haar nieuwste technologische ontwikkelingen voor te stellen.

Het evenement is vooral interessant om kennis te maken met de nieuwste processoren voor smartphones, die we in het daaropvolgende jaar dan ook vaak terugvinden bij de vlaggenschipsmartphones. Normaal gezien nodigt Qualcomm journalisten uit op de tropische stranden van Hawaï, maar omwille van de coronacrisis moeten we het dit jaar stellen met een livestream.

Met deze tropische GIF nodigt Qualcomm journalisten uit voor haar evenement. Afbeelding: Qualcomm (via Android Authority)

Meest geavanceerde processor ooit

Namen van processoren worden nog niet genoemd, maar in de mail die bij de uitnodiging zat spreekt Qualcomm dat een nieuwe soc zal worden aangekondigd die garant staat voor ‘premium-tier mobile performance’. Die zin laat eigenlijk maar weinig aan de verbeelding over. Qualcomm zal meer dan waarschijnlijk een opvolger tonen van de Snapdragon 865-processor, die vorig jaar tijdens hetzelfde evenement werd voorgesteld. Voor het gemak krijgt de nieuwe processor voorlopig de naam Snapdragon 875, maar dat weten we pas zeker op 1 december.

De verwachtingen voor de Snapdragon 875 zijn nu al hoog. Het moet de snelste, krachtigste en meest energiezuinige 5G-processor worden die we al op de markt te zien kregen. Anders dan bij de Snapdragon 865 zou voor de Snapdragon 875 de 5G-ondersteuning in de modem van de soc geïntegreerd worden. Dat is redelijk vergelijkbaar met de manier waarop de iets goedkopere Snapdragon 765 van dit jaar 5G-ondersteuning voorziet.

Hoge smartphoneprijzen

Android Authority beweert ook dat de Snapdragon 875 ook een ‘lite-versie’ zou kunnen krijgen. Daarmee zou Qualcomm een antwoord kunnen bieden op de steeds hogere kostprijzen van vlaggenschipsmartphones. 5G-processoren zijn op dit moment nog redelijk duur, en een lite-variant zou de kostprijs voor smartphones weer een beetje kunnen drukken. Smartphones met 5G-ondersteuning zullen dus niet meer 1000 euro moeten kosten zoals de Samsung Galaxy S20 en Note 20.

Na de aankondiging van de processor zal het weer uitkijken zijn welke smartphone de eerste wordt met de processor aan boord. Vorig jaar was dat de Samsung Galaxy S20-reeks. Verloopt alles volgend jaar in dezelfde chronologische volgorde, dan zal de Samsung Galaxy S30-reeks die in februari 2021 lanceert ook nu weer de primeur hebben.

Zijn smartphones van meer dan 100 euro vanaf volgend jaar verleden tijd? (Samsung Galaxy S20 Ultra)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business