Nieuws

Pandemie zorgt voor ‘historisch hoogtepunt’ aan verkochte televisies

Vrouw bekijkt televisies
Het afgelopen kwartaal werden er meer televisies verkocht dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat is waarschijnlijk het gevolg van de pandemie.

Volgens TrendForce (via TheVerge) heeft het aantal verkochte televisies wereldwijd dit jaar een “historisch hoogtepunt” bereikt. Het afgelopen kwartaal werden er meer dan 62 miljoen exemplaren verscheept.

Het gaat om een stijging van bijna 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en een stijging van bijna 39 procent ten opzichte van Q2. Samsung en LG verwachten dat de verkoop in het laatste kwartaal van dit jaar nog met 4 procent zal stijgen ten opzichte van Q4 2019.

Vaker thuis

Het totale aantal units zal met die verwachte 64,5 miljoen units zal mogelijk oplopen tot 216 miljoen verkochte exemplaren in 2020. Dit totaal ligt 0,8 procent lager ten opzichte van vorig jaar. Volgens TrendForce is het hoogtepunt op logische wijze te verklaren doordat een groot deel van de wereld vanwege de pandemie meer tijd thuis spendeert.

Een andere goede reden om een nieuwe televisie aan te schaffen is de nabije komst van de PlayStation 5 en Xbox Series X. Deze nieuwe gameconsoles kunnen beiden een resolutie aan tot 4K. Als je nog niet over een 4K-televisie beschikt is een upgrade bij deze consoles zeker de moeite waard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business