De animatiefilm Soul wordt de volgende grote titel uit de filmstudio’s van Disney die de cinemazalen zal overslaan en meteen naar het streamingplatform komt.

Disney heeft aangekondigd dat de nieuwe Pixar-film Soul vanaf december te zien zal zijn op Disney+ in de landen waar het streamingplatform inmiddels al beschikbaar is. In België is dat sinds enkele weken ook al het geval. De film Soul is een animatiefilm die gaat over een soulmuzikant die zijn passie voor de muziek is kwijtgeraakt, totdat zijn ziel letterlijk uit zijn lichaam verdwijnt. Zoals gebruikelijk heeft Pixar weer de nodige grote namen kunnen strikken voor de film. Zo sprak acteur Jamie Foxx de stem voor het hoofdpersonage in.

Normaal gezien zou de film vanaf 25 november te zien zijn in de cinemazalen. Maar nu lijkt het er dus naar dat Soul de bioscopen links laat liggen. De traditionele filmindustrie blijft kreunen onder de coronamaatregelen die het publieke leven in veel landen blijven beheersen. De film Tenet van Christopher Nolan was één van de eerste blockbusters die het aandurfde zich op het grote scherm te vertonen, maar ook deze film werd maanden uitgesteld. En hoewel de film zeker de moeite waard is (volgens de bescheiden mening van deze redacteur), is de massale stormloop uitgebleven. Dat is ook moeilijk als in veel Amerikaans grootsteden zoals New York, Los Angeles en San Francisco nog steeds de deuren niet hebben mogen openen. Veel andere grote blockbusters die we dit jaar te zien zouden krijgen zoals de nieuwe James Bond-film No Time to Die en Marvel’s Black Widow wachten liever nog tot volgend jaar.

De oplossing: streaming

Disney heeft met haar streamingplatform dus een handige troefkaart om haar filmstudio’s een alternatief te bieden voor de bioscoop. De snelgroeiende abonnementscijfers van het platform (en Netflix) tonen aan dat streamingplatformen wel ééns de oplossing kunnen zijn voor de cinemacrisis. Met Soul is Disney+ ook al niet meer aan proefstuk toe. Voor de musical Hamilton en de live-action remake van Mulan besloot Disney eerder al niet de heropening van de cinemazalen af te wachten. Het bood deze films exclusief aan voor Disney+-abonnees.

Anders dan Mulan zal Soul wel geen onderdeel uitmaken van het Disney+ Premier Access-pakket. Wil je Mulan nu bekijken via het streamingplatform, dan moet je daar wel 21,99 euro extra voor opleggen (vanaf december is de film wel gratis te zien). Dat is meer dan eens een keertje naar de cinema gaan (snacks en drank niet meegerekend). Soul zal dus wel meteen gratis te bekijken zijn als je een gewoon abonnement hebt. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar dit zal vermoedelijk rond Kerstmis zijn. Ideaal voor de kerstfeestjes.

Wil je Soul kijken, dan zit er dus niets anders op dan een Disney+-abonnement aan te schaffen. Dit kost zeven euro per maand, of zeventig euro als je een jaarabonnement neemt.

Gerelateerde artikelen

Disney Plus: 5 films die je moet kijken na de lancering

Of je nu fan bent van de vele klassiekers van Disney of hongerig bent naar nieuwe films en series, Disney+ heeft het allemaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here