Nieuws

Opnames Masters of the Air, opvolger van Band of Brothers, starten in maart

Na 20 jaar krijgt Band of Brothers een sequel. Masters of the Air is de nieuwste samenwerking tussen Steven Spielberg en Tom Hanks voor Apple TV+.

Het is ondertussen al twintig jaar geleden dat de miniserie over Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog Band of Brothers verscheen. De serie werd geproduceerd door HBO, en was een gigantisch succes. Band of Brothers sleepte heel wat prijzen in de wacht, en krijgt op de filmnieuws- en fanwebsite IMDB.com een score van 9,4/10, de derde hoogste score die een serie krijgt op die website.

Masters of the Air moet in feite de sequel worden van Band of Brothers. Het is de derde grote samenwerking tussen Steven Spielberg en Tom Hanks. Na Band of Brothers volgde in 2010 de serie The Pacific. Ook die serie ging over de Tweede Wereldoorlog, maar focuste zich op de gevechten tussen de Verenigde Staten en Japan in de Stille Oceaan. Met een budget van meer dan 200 miljoen was het toen één van de duurste series ooit gemaakt. Masters of the Air brengt ons opnieuw naar het Europese vasteland. De serie gaat over een compagnie Amerikaanse en Britse bommenwerpers die de troepen van Hitler moeten gaan bestrijden.

Enkele dagen raakte bekend dat regisseur Cary Fukunaga minstens voor de eerste drie afleveringen de regie in handen zal nemen. Die zal ongetwijfeld dat het coronavirus geen roet in het eten gooit. Haar laatste grote klus, de nieuwste James Bond-film No Time to Die, is nog steeds niet in de cinemazalen verschenen. Dat zal vermoedelijk ook pas ten vroegste in april volgend jaar gebeuren.

Apple TV+

Aanvankelijk zou HBO ook de productie van Masters of the Air overzien, maar het bedrijf haakte uiteindelijk nog af. Apple zal een kans om haar slag te slaan en nam het project over. Regisseur Steven Spielberg verbond zijn lot ook eerder al aan het streamingplatform van Apple, dus dat zij het project in handen kregen was dan ook geen grote verrassing.

Vermoedelijk betekent dat wel dat de serie exclusief zal verschijnen op Apple TV+. Slecht nieuws dus voor wie een abonnement bij een andere streamingdienst(en) heeft. Een releasedatum voor Master of the Air is nog niet bekend. Dat houden de producenten misschien beter ook zo, want met het coronavirus weet je maar nooit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business