Google Chat

Google heeft bevestigd dat gebruikers van de video- en chatdienst Hangouts vanaf volgend jaar over zullen gaan op Google Chat.

Advertentie

Eerder deze maand kondigde de internetgigant Google Workspace aan, waarin vernieuwde productiviteit- en samenwerkingstools zoals Gmail, Calendar, Drive, Chat en Meet worden samengebracht.

Nu wordt Google Hangouts vervangen door Google Chat. De functie is vanaf volgend jaar voor iedereen beschikbaar binnen de app van Gmail, maar ook als standalone app. Google Chat zal beschikken over soortgelijke functies, zoals het versturen van berichten in privé- en groepschats en de mogelijkheid om te reageren met emoji’s.

Om de overstap van Google Hangouts naar Google Chat soepel te laten verlopen, helpt het bedrijf je vanaf de eerste helft van 2021 om automatisch jouw gesprekken, contacten en opgeslagen geschiedenis over te zetten. Naast Chat is er ook Google Duo beschikbaar voor het houden van videogesprekken.


Gerelateerde artikelen

Liedje vast in je hoofd? Google app vertelt je de titel

Zit er een liedje al de hele dag vast in je hoofd en stoort het je dat je de titel niet meer weet? Google helpt.
Volgt nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet, maar houdt vooral van gekleurde lampjes. Spendeert haar tijd voornamelijk met een gamecontroller in de handen en zingt daarnaast alle liedjes van The Lion King luidkeels mee.