Tegenwoordig is het standaard dat single player-games uitbreidingen krijgen. We weten nu ook vóór de release al waar de Assassin's Creed Valhalla DLC uit bestaat.

Advertentie

Het duurt niet lang meer voordat het november is, en dat is zonder meer het startsein voor een waar gamespektakel; in die maand verschijnen de Xbox Series X en PlayStation 5. Alsof dat nog niet genoeg is, brengen uitgevers logischerwijs dan ook hun spiksplinternieuwe titels uit. Ubisoft is één van die uitgevers met een nieuwe Assassin’s Creed. Hoewel het spel pas over enkele weken in de winkels ligt, maakt het nu al de Assassin’s Creed Valhalla DLC bekend voor 2021.

Assassin’s Creed Valhalla DLC

Het merendeel van de te verschijnen content valt onder de (betaalde) Season Pass, maar de delen zijn ook los te koop. Ubisoft trapt het voorjaar van volgend jaar af met ‘Wrath of the Druids’, DLC wat zich afspeelt in Ierland. Deze uitbreiding draait om Gallische mythen folklore die gelinkt zijn aan het Ierse landschap. Als speler moet je op zoek om geheim te ontrafelen van een eeuwenoude cult van druïdes. Uiteindelijk ga je het gevecht aan met kinderen van de Danu-sekte. Klinkt bijzonder zweverig, maar de beelden hieronder maken ons wel benieuwd.

In de zomer is het tijd voor de tweede DLC, namelijk ‘The Siege of Paris’. Volgens Ubsioft gaat het om ‘de meest ambitieuze Vikingstrijd ooit’. Jij staat aan de voorgrond van het infiltreren van de Franse hoofdstad. Het doel is om de Seine over te nemen, om zo de clan van Eivor veilig te stellen. Je kunt dit bewerkstelligen door bruut geweld te gebruiken, maar het is ook mogelijk om via allianties van binnenuit Parijs te veroveren.

Ga je overstag en schaf je de Assassin’s Creed Valhalla DLC Season Pass aan? Dan mag je rekenen op een extra missie, genaamd ‘The Legend of Beowulf’. Beowulf lijkt op een vrijwel niet te grijpen monster wat een buurt terroriseert en zowel mensen als dieren vermoordt. Deze missie is direct speelbaar na de release.

Season Pass en verdere content

In de Gold-, Ultimate- en Collector’s-versies van Assassin’s Creed Valhalla is de Season Pass inbegrepen. Je kunt de Season Pass ook los kopen, wat goedkoper is dan de Assassin’s Creed Valhalla DLC los kopen. Op 10 november verschijnt de game voor de Xbox Series X, en op 19 november volgt de release voor de PlayStation 5.

Voor iedereen die geen zin heeft om extra geld uit te geven hebben we ook goed nieuws: Ubisoft zal ook gratis updates uitbrengen voor Valhalla, waaronder nieuwe gebouwen en diverse gamemodi. Er moet in 2021 ook een Discover Tour komen. In deze versie verken je de spelwereld zonder te vechten. Je moet het zien als een educatieve modus.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here