Microsoft Edge Linux

Edge is onderweg naar LInux. Microsoft lanceerde deze week een eerste previewversie voor Fedora en Debian.

Advertentie

Vorige week schreven we nog hoe Linux het perfecte alternatief kan zijn voor Windows 10 of macOS. Zoals eerder aangekondigd, heeft Microsoft deze week de allereerste previewbuild van zijn Edge browser uitgerold.

Microsoft Edge op Linux

De recente browser die op Chromium is gebouwd zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor de volgende Linux-distributies: Ubuntu, Debian, Fedora en openSUSE. Deze versie van Microsoft Edge is ook alleen beschikbaar voor lokale accounts. Je kan dus nog niet inloggen met je Microsoft-account en ook andere functies zoals synchroniseren van instellingen is nog niet mogelijk.

Maar daar zou Microsot wel aan werken, laat het bedrijf weten. De eerste preview moet vooral een eerste ervaring zijn waarin het softwarebedrijf wil tonen hoe Edge op zo’n distributie kan en zal werken. Dat is vooral belangrijk voor ontwikkelaars. Net zoals bij macOS en Windows heeft Microsoft ook een bugbountypogramma voor Linux-distributies uitgebracht.

Wie al graag eens een kijkje neemt kan de eerste Linuxversie van Edge hier downloaden.  

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Keuzewijzer Linux: voor ieder wat wils

Misschien heb je er al eens over nagedacht: overstappen naar Linux. Maar de keuze uit alle mogelijke versies is zodanig groot, dat het al snel intimiderend wordt. Tijd voor een verdieping in de wondere wereld van Linux.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here