iPhone 12 Pro

Niet alles is beter en groter bij de nieuwe iPhone-serie. Zo blijkt dat de iPhone 12 Pro Max batterij kleiner is dan zijn voorganger.

Bij de iPhone 12-presentatie smeet Apple met de nodige superlatieven. Dat kennen we natuurlijk al van Apple. Zo was er dit keer veel aandacht voor 5G, het vernieuwde ontwerp, de cameramogelijkheden, en het draadloos opladen. Over de batterijcapaciteit werd enkel vermeld dat er ‘betere batterijduur’ zou zijn. Wat blijkt? De iPhone 12 Pro Max batterij is zowaar kleiner dan die van zijn voorganger.

iPhone 12 Pro Max batterij

Dankzij de Chinese regulatie-eenheid TENAA is nu duidelijk dat er in de iPhone 12 Pro Max batterij 3687mAh aan capaciteit is. Dat is ongeveer 7 procent minder dan bij zijn voorganger, de iPhone 11 Pro Max. Voor de volledigheid: bij de 11 Pro Max bedraagt de accucapaciteit 3969mAh. De certificering is gespot door MacRumors.

iPhone 12 Pro

Apple heeft door de jaren heen tal van producten laten certificeren bij TENAA, en vrijwel altijd klopten de vermelde specificaties. Hoewel de batterijcapaciteit van de meest premium iPhone een stuk kleiner is dan de vorige, belooft Apple wel dezelfde prestaties. Beide toestellen moeten tot wel 20 uur aan video playback aankunnen en tot wel 80 uur aan audio playback.

De relatief zuinigere prestaties van de iPhone 12 Pro Max zijn zeer waarschijnlijk te danken aan de nieuwe Bionic A14-chipset, die naast snellere prestaties ook zuiniger moet zijn. In de komende weken zal blijken of de beloofde prestaties door Apple ook in de praktijk gehaald worden.

Andere iPhone 12 batterijen ook klein(er)

Naast de iPhone 12 Pro Max batterij blijkt ook (via Tecnoblog) dat de accu van de iPhone 12 is geslonken vergeleken met de iPhone 11: 2815mAh ten opzichte van 3110mAh met het model uit 2019. Volgens Apple zouden ook hier de prestaties gelijkwaardig moeten zijn, en in sommige gevallen zelfs ietsjes beter.

De kleinste batterij is weggelegd voor de iPhone 12 Mini. Dit minimodel maakt gebruik van 2227mAh aan batterijcapaciteit. Hoewel de batterijgroottes vergeleken met Android-toestellen zeer klein zijn, kun je deze niet een-op-een vergelijken met elkaar; iOS blijkt al jaren een stuk energiezuiniger te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here