Nieuws

China vraagt strenge voorwaarden overname ARM door NVIDIA

Nvidia Geforce Now
©iStock
China ziet de deal tussen ARM en NVIDIA niet zitten omdat het kan gebruikt worden als politiek drukmiddel door de V.S.

Verschillende Chinese techbedrijven vragen aan hun overheid om de deal tussen ARM en NVIDIA te beperken. De bedrijven zijn niet tegen de deal an sich, maar hebben schrik dat de overname door NVIDIA zal betekenen dat de Amerikaanse overheid ook hier de banden zal verbreken. Dat schrijft Bloomberg deze week.

NVIDIA koopt ARM

Momenteel gebruiken heel veel Chinse technologiebedrijven, waaronder Huawei, de ARM chiparchitectuur. Daarmee kunnen ze hun eigen processors ontwikkelen, iets wat Huawei ondertussen al jaren doet. Maar door de overname gaat het Japanse ARM in handen vallen van het Amerikaanse NVIDIA. Die laatste heeft zijn hoofdkwartier in Californië.

De overname van het bedrijf moet echter nog goedgekeurd worden, maar de Chinese techbedrijven vragen hun overheid nu toch om minstens strenge voorwaarden op te leggen. Zo willen de bedrijven garantie dat ze altijd toegang kunnen krijgen tot die ARM-architectuur en dat de Amerikaanse overheid het bedrijf niet kan gebruiken voor politieke druk.

De overname moet ook nog goedgekeurd worden in het V.K., Europa en de V.S. Naar eigen zeggen kan het nog meer dan een jaar duren vooraleer die overname rond zal zijn. Tegen die tijd zal er vermoedelijk weer heel veel veranderd zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business