Nvidia Maxine

Nvidia Maxine is een nieuw videobelplatform dat belooft het beter te doen dan concurrenten met behulp van kunstmatige intelligentie.

Nvidia heeft een nieuw videobelplatform gelanceerd met de naam Nvidia Maxine. De grafische kaarten-fabrikant beweert dat de AI van het platform enkele van de meest voorkomende problemen bij videogesprekken kan oplossen.

Oproepen worden verwerkt in de cloud, waardoor er geen geavanceerde software benodigd is. De gesprekskwaliteit wordt verbetert met behulp van kunstmatige intelligentie. Maxine kan de gezichten en uitdrukkingen van bellers herkennen en deze opnieuw afstemmen zodat zij altijd recht in de camera kijken. Ook stelt het bedrijf te zorgen voor een goede resolutie, noise-cancelling en herbelichting van het gezicht.

Face-to-face

Volgens de fabrikant moet videobellen hierdoor meer aanvoelen als een face-to-facegesprek. Dat kan een goede zet zijn, nu videobellen en werken op afstand steeds meer een onderdeel zijn van ons dagelijks leven.

Ook de gamingdivisie van Nvidia doet het goed. Onlangs verschenen de nieuwe reeks grafische kaarten, waaronder de RTX 3070, RTX 3080 en RTX 3090. Onlangs verdiende het bedrijf meer aan datacenters dan aan gaming.


Volgt nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet, maar houdt vooral van gekleurde lampjes. Spendeert haar tijd voornamelijk met een gamecontroller in de handen en zingt daarnaast alle liedjes van The Lion King luidkeels mee.