De twee digitale diensten Uplay en Ubisoft Club zijn nu omgedoopt tot het ecosysteem Ubisoft Connect. De dienst maakt crossplay en crossprogression mogelijk tussen verschillende platforms.

Advertentie

Ubisoft Connect maakt het mogelijk om progressie van nieuwe titels van de Franse uitgever en ontwikkelaar mee te nemen naar een ander platform (PC, Xbox, PlayStation, Stadia, et cetera). Je moet de game hiervoor wel voor ieder gewenst platform aanschaffen. Oudere games krijgen deze functie overigens niet.

Games die Ubisoft Connect ondersteunen, zijn onder andere Assassin’s Creed Valhalla, Hyper Scape, Immortals Fenyx Rising en Riders Republic. Ook vele multiplayergames moeten in de toekomst gebruik maken van crossplay door middel van Ubisoft Connect.

Blijf connected

Door middel van de dienst blijf je op de hoogte van de statistieken, progressie en prestaties van jou en jouw vrienden. Ook krijg je gepersonaliseerde tips gebaseerd op jouw speelstijl. Daarnaast kun je beloningen verdienen door middel van een loyaliteitsprogramma. Punten kunnen worden ingeruild voor in-game items of buffs.

Vanaf 29 oktober is de dienst beschikbaar voor PC (Windows), Xbox One, PS4 en Nintendo Switch. Ubisoft geeft duizend gratis Ubisoft Connect-beloningen weg aan alle spelers. Later volgen ook de next-genconsoles van Sony en Microsoft, evenals de streamingdiensten Stadia, Luna en GeForce Now.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Assassin’s Creed Valhalla DLC al vóór release bekend

Tegenwoordig is het standaard dat single player-games uitbreidingen krijgen. We weten nu ook vóór de release al waar de Assassin's Creed Valhalla DLC uit bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here