Spotify

Nieuwe gebruikersvoorwaarden voor ontwikkelaars beperken de data-export om van Spotify over te stappen naar een andere muziekdienst.

Advertentie

Begin oktober verwijderde Spotify een opvallend stukje tekst uit de gebruikersvoorwaarden voor ontwikkelaars. Wie tot voor kort wilde overstappen van bijvoorbeeld Apple Music of Deezer naar Spotify, kon dat eenvoudig door gebruik te maken van een exporttool (Soundiiz…). Maar door net dat ene zinnetje weg te halen in de voorwaarden voor ontwikkelaars, was die export in de omgekeerde richting dus niet meer mogelijk.

Spotify API

Ontwikkelaars konden plots geen gebruik meer maken van de Spotify-API om tools te bouwen waarmee gebruikers al hun data kunnen exporteren. Wie vandaag wil overstappen naar een andere dienst (Apple Music, Deezer…) moest al zijn afspeellijsten opnieuw gaan aanmaken. Een exportprogramma als Soundiiz maakt dat veel gemakkelijker.

Volgens de dienst SongShift is het wel niet mogelijk om afspeellijsten te exporteren die van Spotify zelf zijn. De export is dan wel terug, maar hij is heel beperkt. Je kan nu namelijk alleen nog maar afspeellijsten van jezelf overzetten. Alle andere data blijft gewoon bij Spotify.

Dat zou wel eens tegen de GDPR-regels kunnen zijn aangezien bedrijven altijd het recht op het overzetten van gebruikersdata moeten toestaan.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here