Nieuws

Omstreden Samsung-baas Lee Kun-hee overleden

Samsung
Samung nummer één Lee Kun-hee is overleden na 6 jaar in het ziekenhuis te hebben gelegen. Hij heeft Samsung mee grootgemaakt.

In 2014 werd Samsung-leider Lee Kun-hee opgenomen in het ziekenhuis. De man was getroffen door een hartaanval. Sinds 2014 zou hij het ziekenhuis praktisch niet hebben verlaten. De 78-jarige Lee Kun-hee is deze maand overleden in het ziekenhuis.

Samsung topman

Opvallend is dat Lee Kun-hee al zeker 6 jaar in het ziekenhuis verbleef, maar tot aan zijn dood de grootste leider van de technologiegigant bleef. Hij stond op nummer één, zijn zoon op nummer twee om het bedrijf elke dag te runnen.

Vandaag kennen we Samsung als een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Naast Apple is de smartphonebouwer één van de meest gekende bedrijven/merken, dat is allemaal onder leiding van Lee Kun-hee en zijn zoon. Maar het team is mogelijk niet zo onschuldig als je dacht. In 2008 werd hij nog beschuldigd van corruptie en belastingfraude. Een beschuldiging die zelfs gold voor de gehele toenmalige Samsung-top.

Zoon Lee Jae-yong kreeg vijf jaar cel omdat hij zou geprobeerd hebben om steekpenning te betalen aan de president van Zuid-Korea. Verder stapten nog een aantal topmensen op maar Samsung ging gewoon door.

Lee Kun-hee in 2013, Washington D.C.

Wie is de baas?

Dat is een vraag waar momenteel maar weinigen een antwoord op hebben. Het is niet duidelijk wie nu de nummer één van Samsung wordt. Zal zijn zoon het overnemen? De kans is klein, hij had eerder al laten weten dat hij zijn deel niet wil overdragen aan zijn kinderen. Vermoedelijk zal een externe persoon dus het roer overnemen bij elektronicagigant Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business