De limiet voor een livestream werd verlengd van 1 uur tot 4 uur. Instagram wil het ook makkelijker maken om live content te bekijken.

De Instagram Live-functie won enorm aan populariteit tijdens de coronapandemie. Overheidsmaatregelen zorgden ervoor dat veel aspecten uit het dagelijkse leven enkel nog maar online konden. Om dat tijdelijk succes permanent te maken, voert Instagram binnenkort enkele verbeteringen toe aan haar livestreamplatform. De belangrijkste wijziging is het verlengen van de maximale duur van een livestream. Voortaan zal je vier uur live kunnen gaan in plaats van 1 uur. Zo kunnen bijvoorbeeld fitnesstrainers langere digitale workoutsessies organiseren, is het voorbeeld dat Instagram bij de aankondiging zelf geeft.

Naast langere livestreams zal het ook voor gebruikers eenvoudiger worden om die livestreams te vinden. Het platform zal ook een nieuwe sectie ‘Live Now’ toevoegen aan haar videplatform IGTV, een functie die gek genoeg nog niet beschikbaar was. Streamers krijgen de mogelijkheid om hun livestream te downloaden tot 30 dagen na de uitzending, zoals dat met Stories en Posts ook kan. Ze kunnen de livestream indien ze dat willen uploaden in het livestreamarchief van IGTV, zodat de fans de stream nadien nog eens (her)bekijken, eveneens tot 30 dagen na de uitzending.

Afbeelding: Instagram

Binnenkort beschikbaar

Instagram zegt dat alle nieuwe functies ‘binnenkort’ beschikbaar voor alle gebruikers worden gesteld, met uitzondering van degene die in het verleden de livestreamsregels niet zo nauw hebben genomen. Met de vernieuwingen wil Instagram zich opwerpen als een volwaardige speler in de livestreammarkt. Het doel is uiteraard om gebruikers langer op het platform te houden met livestreams, omdat een livestream unieke content is die je niet elders kan bekijken. Eerder deze maand voegde het zelfs al shopfuncties toe aan livestreams, een trend die vanuit China is overgewaaid.

Een volwaardig alternatief voor platformen zoals Twitch zal Instagram Live er nog niet mee worden. Daar kan je tot maximaal 48 uur aan een stuk live gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here