Adobe Flash Player

Adobe Flash Player zal heel snel verdwijnen. Je kan de software na een handmatige update voorgoed verwijderen en volgend jaar zal het automatisch gaan.

Advertentie

Begin dit jaar kondigde de techgigant nog aan dat de verouderde software in december zal beëindigd worden. Sinds deze week heeft het bedrijf in een nieuwe update voor Windows 10 en 8.1 het mogelijk gemaakt om Flash Player voorgoed van je systeem te verwijderen. Er blijkt ook geen terugweg te zijn, zo blijkt uit de supportpagina van Microsoft.

Flash Player

De update wordt niet automatisch doorgevoerd via het updatebeleid. Wie de wijziging graag wil doorvoeren, kan de update met naam KB4577586 downloaden via deze Update-catalogus. Microsoft gaat naar eigen zeggen de update volgend jaar wel automatisch doorvoeren via het updatebeleid van Windows 10 en 8.1.

Gebruikers kunnen dus de software voor Flash Player definitief van hun besturingssysteem verwijderen. Dat wil zeggen dat ook de ondersteuning voor Edge zal wegvallen. Wie Google Chrome of Firefox gebruikt, kan wel nog gebruikmaken van Flash als die handmatig werd geïnstalleerd op Windows. In Apple’s Safari is de verouderde software al sinds vorige winter niet meer beschikbaar.

Flash wordt al enkele jaren richting de vuilbak geduwd. In 2017 gaf Adobe al aan dat de software aan het einde van zijn levensduur zat. Ontwikkelaars maken er dan ook bijna geen gebruik meer van.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Afscheid van Flash Player: is er leven na de dood?

Steeds meer browsers verbannen het gebruik van Flash. Moeten we er rouwig om zijn of is het net een goede zet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here