Netflix

Wanneer de Amerikaanse Netflix duurder wordt, volgt meestal ook de Europese prijs van de streamingdienst.

Advertentie

Netflix heeft vandaag bekendgemaakt dat de prijs van de streamingdienst opnieuw de hoogte in zal gaan. Voorlopig heeft dit betrekking op de Amerikaanse markt, maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat dit een voorbode is voor de rest van de wereld. 

1 tot 2 dollar meer voor VS

Voor Amerikanen die het goedkoopste Netflix-abonnement hebben, verandert er niets. Zij betalen nu 9 dollar per maand en zullen dat blijven doen. De prijsverhoging komt er echter voor het Standaard en Premium plan. Het Standaard plan geeft je toegang tot twee schermen en HD videocontent. Momenteel kost dit 13 dollar in de Verenigde Staten en daar komt 1 dollar bij vanaf de volgende factuur. De prijs van het Premium abonnement stijgt met maar liefst 2 dollar naar 18 dollar. 

Komt er een Netflix prijsverhoging in België?

Wat betekent dit nu voor ons in de Benelux? Niet veel goeds, zo blijkt uit de vorige reeks prijsstijgingen. Netflix verhoogde zijn prijzen in de VS voor het laatst in januari 2019. Toen kwam er 1 dollar bij het goedkoopste abonnement en 2 dollar bij de duurdere exemplaren. In januari 2020 werd het dollarteken voor een euroteken vervangen en werd de prijsstijging hier bij ons ook doorgetrokken. Als Netflix dit patroon volgt, zullen we hier in de Benelux dus een prijsstijging kunnen verwachten tegen eind 2021. Het zou ons echter niet verbazen als Netflix deze tijdlijn versnelt, want het bedrijf is steeds op zoek naar meer financiële middelen om het platform van nieuwe content te voorzien. Volgens bronnen gaf Netflix daar in 2020 bijna 20 miljard dollar aan uit.

Verder vinden analisten nog steeds dat Netflix te goedkoop is voor het beschikbare aanbod en die druk voelt Netflix natuurlijk ook. Er zullen zeker abonnees opzeggen, maar verwacht wordt dat dat verlies zal opgevangen worden door de stijging. 

Benieuwd naar wat er in november allemaal te zien is? Dat lees je in ons overzicht!

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Netflix België: wat verschijnt er in november 2020?

Elke maand verschijnen er nieuwe films en series op Netflix. In oktober zorgen volgende titels voor extra veel kijkplezier.

Streamz review: Geef onz gewoon HBO!

Streamz, de nieuwe Vlaamse streamingdienst van DPG Media en Telenet, werd met veel tralala aangekondigd, maar is ze ook de moeite waard of betaal je als Vlaming te veel voor herkauwde content?

10 miljoen nieuwe abonnees voor Netflix, maar blijft het duren?

Netflix heeft gouden zaken gedaan dankzij COVID-19, maar kan het bedrijf dit succes ook in 2021 behouden? Een brief aan de aandeelhouders geeft inzicht.

‘Apple TV+ wil goede shows, niet de meeste shows zoals Netflix’

De reeks van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zou als eerste TV+ Original gelanceerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here