Nieuws

Netflix verhoogt abonnementsprijzen in de VS

Zonet werd bekend dat de prijzen van alle Netflix-abonnement in de VS gaan stijgen. Europa blijft (voorlopig) gespaard hiervan.

De Amerikaanse abonnees van Netflix hebben daarnet een zware domper gekregen. De populaire streamingservice heeft besloten om de prijzen voor de abonnemeneten in de VS over de gehele lijn te verhogen, zo meldt CNBC.

Het goedkoopste abonnement wordt nu verhoogt van $8 naar $9 per maand, dat van $11 wordt verhoogd naar $13 per maand en dat van $14 naar $16. Nieuwe abonnees zullen meteen de nieuwe prijs moeten betalen, waar bestaande abonnees de komende drie maanden hun maandelijks bedrag zullen zien stijgen. Dit is tevens de eerste recente stijging van het goedkoopste abonnement. De twee duurdere opties zagen namelijk al een prijsverhoging in 2017. Netflix zelf deelde mee dat het zijn prijzen van tijd tot tijd aanpast en blijft investeren in geweldig entertainment en de gehele Netflix-ervaring steeds verbetert.

Focus op de Originals

Opvallend is dat de streamingservice steeds meer inzet op eigen, exclusieve series de laatste jaren. Het bedrijf benadrukt dat deze series en films enorm belangrijk zijn in de competitieve markt waarin het zich bevindt. Deze zogenaamde Netflix Originals worden bovendien over het algemeen goed onthaald en worden steeds bekender. Dit jaar kregen de Originals nog 8 BAFTA-nominaties en haalde Netflix enkele Golden Globes binnen.

Deze prijsverhoging is tot slot alleen van toepassing op de Amerikaanse markt en enkele landen in Latijns-Amerika waar de kosten aangerekend worden in dollar. Over een mogelijke prijsstijging in andere regio’s werd niets gezegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business