Nieuws

Pixel 5 schakelt omgekeerd draadloos opladen automatisch in

De Battery Share-functie van de Pixel 5 wordt automatisch ingeschakeld wanneer je het toestel aansluit met een USB-C oplader.

Omgekeerd draadloos opladen is een handige functie waarmee jouw smartphone andere randapparatuur, zoals draadloze oortjes of een smartwatch, kan opladen. Je telefoon verandert als het ware in een draadloze powerbank. In plaats van het handmatig inschakelen van deze functionaliteit iedere keer dat je deze wil gebruiken, doet de Pixel 5 dit nu automatisch wanneer je het toestel oplaadt.

Automatisch in- en uitschakelen

Tot op heden zijn er geen andere smartphones die deze functie automatisch inschakelen na het verbinden met een USB-C oplader. Google bevestigt op zijn website dat Battery Share automatisch wordt uitgeschakeld als de Pixel 5 na een tijdje merkt dat er niets wordt opgeladen door middel van de functie. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het toestel te snel oververhit raakt.

Natuurlijk is het opladen van randapparatuur via de Pixel 5 (net als bij andere smartphones) niet net zo snel als dat je de apparaten direct via een stopcontact oplaadt. Als je niet over voldoende oplaadpunten beschikt, maakt de automatische Battery Share-functie het nog makkelijker om van je Pixel 5 een draadloze oplader te maken voor je draadloze earbuds.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business