Nieuws

Pokémon Go heeft een miljardenopbrengst in 2020

Pokemon Go
Pokémon Go is wereldwijd al zeshonderdmiljoen keer gedownload en ziet dit jaar een miljardenopbrengst. De totale opbrengst ligt nu over de vier miljard dollar.

De eerste tien maanden van 2020 betekenen voor Pokémon Go het beste kalenderjaar tot nu toe (via SensorTower). Het bedrijf achter de populaire augmented reality game, Niantic, heeft dit jaar al een miljard dollar opgebracht.

Pokémon Go werd in de zomer van 2016 uitgebracht en rolde al snel uit voor smartphones over de hele wereld. In het eerste jaar spendeerden spelers van de game bij elkaar zo’n 832 miljoen dollar. In 2017 nam het uitgavenniveau wat af, maar ieder jaar dat volgde gaven spelers meer geld uit dan ooit, met het hoogtepunt in 2020.

© SensorTower

In totaliteit hebben spelers van Pokémon Go nu zo’n 4,2 miljard dollar uitgegeven. Inwoners van de Verenigde Staten lijken hierin de grootste uitgevers te zijn, met zo’n 1,5 miljard dollar in dat land.

De hoge opbrengst is een gevolg van de algehele groei aan mobile gaming vanwege de wereldwijde coronacrisis en lockdowns. Door de toevoeging van thuisblijffuncties door Niantic, kunnen spelers ook vanuit huis genieten van de location based game. Eerder moest je de deur uit om op zoek te gaan naar nieuwe Pokémon om te verzamelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business