Pokemon Go

Pokémon Go is wereldwijd al zeshonderdmiljoen keer gedownload en ziet dit jaar een miljardenopbrengst. De totale opbrengst ligt nu over de vier miljard dollar.

Advertentie

De eerste tien maanden van 2020 betekenen voor Pokémon Go het beste kalenderjaar tot nu toe (via SensorTower). Het bedrijf achter de populaire augmented reality game, Niantic, heeft dit jaar al een miljard dollar opgebracht.

Pokémon Go werd in de zomer van 2016 uitgebracht en rolde al snel uit voor smartphones over de hele wereld. In het eerste jaar spendeerden spelers van de game bij elkaar zo’n 832 miljoen dollar. In 2017 nam het uitgavenniveau wat af, maar ieder jaar dat volgde gaven spelers meer geld uit dan ooit, met het hoogtepunt in 2020.

© SensorTower

In totaliteit hebben spelers van Pokémon Go nu zo’n 4,2 miljard dollar uitgegeven. Inwoners van de Verenigde Staten lijken hierin de grootste uitgevers te zijn, met zo’n 1,5 miljard dollar in dat land.

De hoge opbrengst is een gevolg van de algehele groei aan mobile gaming vanwege de wereldwijde coronacrisis en lockdowns. Door de toevoeging van thuisblijffuncties door Niantic, kunnen spelers ook vanuit huis genieten van de location based game. Eerder moest je de deur uit om op zoek te gaan naar nieuwe Pokémon om te verzamelen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Jongeren zien gamen als een sociaal gebeuren

Uit een rondvraag bij meer dan 5000 kinderen en jongeren blijkt dat zij liever samen met vrienden gamen dan alleen, zowel offline als online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here