Nieuws

Hoe motion capture Assassin’s Creed: Valhalla tot leven brengt

Assassin’s Creed: Valhalla
Ubisoft heeft gisteren tijdens een persevenement extra inzicht gegeven in het ontwikkelen van Assassin’s Creed: Valhalla, de actie-RPG die op 10 november verschijnt.
Assassin’s Creed: Valhalla

In de game speel je als hoofdpersonage Eivor. Eén zeer belangrijk detail daarbij is dat je zelf kan kiezen of Eivor al dan niet een man of vrouw is. Dit is een keuze die ook al in voorganger Assassin’s Creed: Odyssey gemaakt kon worden, maar dan met het grote verschil dat je nu ook kan kiezen voor een mix van beide. Afhankelijk van de verhaalelementen en je keuzes krijg je zo afwisselend een ander gender in de hoofdrol. 

Het gevolg hiervan is dan ook dat Eivor door twee verschillende acteurs tot leven moest gebracht worden via voice acting, maar ook via motion capture. Die rol is deze keer weggelegd voor Magnus Bruun en Cecilie Stenspil. Bruun is vooral bekend van zijn rol in vikingserie The Last Kingdom en werd zo perfect voorbereid op zijn rol in Assassin’s Creed: Valhalla. Stenspil heeft dan weer jarenlang ervaring als (stem)actrice. 

Assassin’s Creed: Valhalla

Tijdens het evenement praatten zij beiden over de uitdagingen die het werken aan een game van dit kaliber met zich meebrengt. Zo hadden ze elks maar liefst 11.000 lijnen tekst in te spreken om Eivor tot leven te brengen. Daar hield het echter niet bij op, want er was ook echt acteerwerk nodig om de game zo realistisch mogelijk te doen lijken.

Hiervoor werd motion capture ingezet en dat was volgens Buun een hele ervaring. Zo liet hij weten dat het wennen was om geen leger van echte acteurs achter zich te hebben tijdens epische scènes en dat het bolletjespak heel wat anders was dan de kostuums en make-up uit The Last Kingdom. Stenspil vond het dan weer een uitdaging om het juiste gewicht aan zaken te geven die er in de opnamestudio helemaal anders uitzagen. Volgens de acteurs is meewerken aan een game zoals Valhalla een mix tussen theater en film en bijgevolg extra leuk, want je moet zelf invulling geven aan een heel universum. 

Het volledige interview en beelden van hun ervaringen kan je hieronder bekijken.

Assassin’s Creed: Valhalla verschijnt op 10 november voor PlayStation, Xbox, PC en Google Stadia. De game zal vanaf de launch ook meteen deel uitmaken van Ubisoft Connect, het game-abonnement van Ubisoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business