Nieuws

‘Hackgame Watch Dogs: Legion is zelf slachtoffer geworden van hack’

Watch Dogs Legion
Het heeft er alle schijn van dat de broncode van de nieuwe Watch Dogs: Legion online is gezet. Mogelijk is dit gebeurd na een hack bij gameuitgever Ubisoft.

Een aantal weken terug heeft ransomwaregroepering Egregor naar verluidt ingebroken bij het Franse Ubisoft. De hackers dreigden de onrechtmatig verkregen broncode van Watch Dogs: Legion openbaar te maken. Nu de bestanden daadwerkelijk online zijn gezet – door wie is niet duidelijk – lijkt het erop dat Egregor daden bij zijn woorden heeft gevoegd (via Rock Paper Shotun).

Mocht het daadwerkelijk zo zijn dat de broncode van de game online staat, dan zouden ontwikkelaars veranderingen kunnen aanbrengen aan de game. Op deze manier kunnen er mods worden toegevoegd, maar ook zou de game gekopieerd kunnen worden en illegaal worden verspreidt.

Hackgame

In Watch Dogs: Legion bouw je aan je eigen hackergroepering en probeer je Londen te bevrijden van het fascistische regime. Dat de game nu zelf slachtoffer lijkt te zijn van een hack, was slechts een kwestie van tijd. Ubisoft heeft zelf nog niet op de kwestie gereageerd.

Bekijk ook onze hands-on preview van de game en een interview met game director Kent Hudson.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business