Nieuws

VanMoof verlaagt maximale snelheid e-bikes in EU

VanMoof
De trapondersteuning van VanMoof-fietsen in Europa wordt door het fietsmerk verlaagd. Dit gebeurt nadat Duitse gebruikers van de e-bikes boetes ontvingen.

In Europa geldt er een maximale snelheid voor e-bikes van 25 km/u, terwijl dit in de Verenigde Staten op 32 km/u ligt. De elektrische fietsen van het Nederlandse VanMoof waren in te stellen op een Europese of Amerikaanse stand. Daar komt voor EU-gebruikers nu verandering in, meldt Bright.

Bij het bereiken van hogere snelheden (tussen de 25 en 45 km/u) gelden in Europa regels, zoals het verplicht dragen van een helm, het hebben van een rijbewijs en een het aanvragen van een verzekering. Een elektrische fiets mag hier dan ook niet harder dan 25 km/u. In Duitsland werden naar verluidt boetes uitgedeeld aan e-bikers, omdat deze in staat waren om een hogere maximumsnelheid in te stellen.

Software-update

VanMoof wil het instellen van de snellere Amerikaanse stand nu uitschakelen voor alle EU-landen door middel van een software-update. Tot deze update gereed is, krijgen gebruikers een herinnering om de langzamere stand in te stellen vanwege de geldende wetgeving. Ook enkele andere fabrikanten van e-bikes, waaronder het Belgische Cowboy en het Estlandse Ampler zijn eerder al gestopt met een soortgelijke snellere modus.

De populariteit van e-bikes is nog altijd zichtbaar. De vraag naar e-bikes is vanwege de coronacrisis groter worden. In Brussel opende VanMoof vorige maand nog een tweede pop-up store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business