Nieuws

Belgische Mealhero haalt € 2,5 miljoen Series A op bij topondernemers

Mealhero founders CEO Jeroen Spittaels
Slimme stomer Mealhero heeft in een nieuwe financieringsronde 2,5 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het Gentse bedrijf Europa veroveren.

De Gentse scale-up Mealhero haalt 2,5 miljoen euro op in zijn Serie A-financieringsronde. Voor deze financieringsronde heeft ze de fine fleur van de Belgische foodtech verzameld: de familie Jan Haspeslagh (Ardo) en hun uitmuntende ervaring in de voedingsindustrie, Zhong Xu en Jan Hollez (Deliverect) en hun expertise in foodtech en scale-up en de investeerders achter Bavet die gedreven zijn in food, B2C en branding.

CEO Jeroen Spittaels lijkt alvast trots. Hij geeft aan dat de coronapandemie voor een soort rollercoaster zorgde. Verkoop ging met enorme pieken en dalen gepaard waarbij ook investeerders minder risico namen. Toch zagen ze hun verkoop over het algemeen stijgen. Die populariteit heeft ook wat druk op de operationele keten gelegd, maar Spittaels is gerust.”Het feit dat we in deze turbulente tijden dit bedrag bij deze partijen kunnen ophalen, toont aan dat we een sterk product en businessmodel hebben.”

Mealhero founders CEO Jeroen Spittaels
De slimme stomer waarmee Mealhero de markt wil veroveren.

Mealhero

Wat is Mealhero juist? De Gentse start-up vertelt een uniek verhaal: Mealhero levert vriesverse ingrediënten aan huis die je zelf kan bereiden. Dat doe je met behulp van de unieke, slimme stomer. Een gemakkelijk alternatief voor jonge gezinnen die lekker en gezond willen eten, maar hun tijd optimaal willen besteden. Dankzij Mealhero kook je handsfree met de slimme stomer en heb je na 25 minuten een verse maaltijd.

Met de behaalde financieringsronde heeft het Gentse bedrijf de ambitie om naast België en Nederland, binnenkort nog andere landen in Europa te veroveren.  In slechts twee jaar tijd is Mealhero uitgegroeid tot één van de top 3 foodboxen in België, is het team gegroeid van 3 naar 30 mensen en het aantal klanten van 1 naar enkele duizenden.

Benieuwd naar de werking van Mealhero? Lees dan hier onze review.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business