Nieuws

Rivian verkoopt eerste serie elektrische pickups uit

Rivian R1S
Image credit: Rivian
Rivian heeft officieel zijn eerste batch elektrsiche pickups verkocht. De R1S en R1T gingen als zoete broodjes over de toonbank.

De Amerikaanse autobouwer Rivian, gekend van zijn elektrische SUV’s en pickups, heeft laten weten via Twitter dat de eerste batch is uitverkocht. Het gaat daarbij over de eerste versie van de Rivian R1T en R1S.

Rivian pickups

In de Verenigde Staten zijn pickups vandaag de dag nog steeds enorm populair. En om aan die vraag te voldoen kan een elektrisch alternatief heel interessant zijn in het land van Tesla. De start-up is al sinds 2009 bezig aan de ontwikkeling van elektrische wagens.

De voorbije twee jaar konden klanten via een soort pre-order voor 1000 euro hun eigen Rivian vastleggen. Vorige week is de autobouwer dan met de verkoop gestart. Na maanden van productie kan het dus gemakkelijk om duizenden auto’s gaan. Al werden er geen officiële cijfers vermeld.

De R1T en R1S is ook het enige model dat we de komende periode gaan zien. Toch minstens tot en met januari 2022. Het eerste model komt in een Launch Edition uitvoering en heeft een exclusieve groene kleur. De wagen heeft een batterijpakket aan boord waarmee je een kleine 500 kilometer zou moeten toekomen. Later zullen daar ook kleinere en groter batterijpakketten bijkomen.

Europa

Momenteel kan je in Europa nog geen Rivian verkrijgen. Maar de start-up autobouwer heeft laten weten dat de R1S en R1T vanaf begin 2022 ook in Europa te koop zullen zijn. Het bedrijf heeft ook plannen om voet aan wal te zetten in China. De prijs van een Rivian pickup eerste editie zou omgerekend ongeveer 60.000 euro bedragen.

Rivian R1T
De eerste editie Rivian R1T.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business