Nieuws

Twitter wil verificatiebadges uitdelen met nieuw beleid

Na drie jaar wil Twitter het verificatieprogramma terug opstarten. Accounts van invloedrijke personen kunnen dus opnieuw een blauw vinkje krijgen.

Twitter maakte in een blogpost bekend dat het plannen heeft om het verificatiesysteem opnieuw op te starten. Het toekennen van de blauwe vinkjes werd drie jaar geleden on hold gezet. Toen kwam er commentaar op het systeem, dat te willekeurig en verwarrend was. Twitter plaatste het systeem dus in de koelkast om zich meer te focussen op de bestrijding van fake news in het kader van onder andere de Amerikaanse presidentsverkiezingen eerder deze maand. Zo begon het met labels toe te kennen aan tweets met misleidende informatie en geeft het nu de aanbeveling om een artikel te lezen vooraleer het te delen.

Nieuw beleid

Nu ze dus een betere grip hebben op de verspreiding van nepnieuws wil het sociale medium aandacht schenken aan de vernieuwing van het verificatiebeleid. Een eerste draft werd alvast opgesteld met daarin enkele verduidelijkende regels over wie een blauw vinkje achter zijn of haar naam kan verwachten, wat dat nu net betekent en wanneer iemand die verificatie kan verliezen.

Het nieuwe beleid omschrijft het vinkje als volgt: “de blauwe geverifieerde badge op Twitter laat mensen weten dat een account van algemeen belang authentiek is. Om de blauwe badge te ontvangen, moet uw account opvallend en actief zijn.”

Personen uit verschillende categorieën komen in aanmerking, zoals accounts van politici, bedrijven, merken, non-profitorganisaties, nieuwsorganisaties, entertainers, topsporters, activisten en andere invloedrijke personen.

Tenslotte werden ook nieuwe regels opgesteld voor de opheffing van verificaties. Dat zou kunnen gebeuren wanneer accounts inactief zijn, het profiel onvolledig is of wanneer de algemene gedragsregels die Twitter handhaaft worden overtreden.

Feedback

In het voorjaar van 2021 wordt de implementatie van het nieuwe beleid verwacht. Tot dan kan iedereen feedback geven op de nieuwe regels via een vragenlijst of, natuurlijk, op twitter met de hashtag #VerificationFeedback. Dat kan je doen tot 8 december. Twitter hoopt de definitieve versie van het nieuwe beleid op 17 december te kunnen voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business