KBC Kate

KBC's digitale assistente Kate werd deze week uitgerold naar alle klanten in KBC Mobile. Je moet haar wel expliciet toestemming geven.

Advertentie

Zoals eerder aangekondigd, heeft KBC zijn digitale assistente Kate nu officieel uitgerold. De handige assistent is in KBC Mobile beschikbaar voor alle klanten. Je hoeft alleen de meest recente update van de applicatie uit te voeren.

KBC Kate

Met Kate wil KBC een nieuw model uitproberen. Door middel van achterliggende data kan je de digitale assistente toestemming geven om bij te leren op basis van je uitgaven en gewoontes. Hoe beter ze je leert kennen, hoe beter de suggesties en hulp.

Met dat datamodel wil KBC blijven investeren in een digitale toekomst. Steeds meer buitenlandse (en digitale) banken komen ook in België aan wal en dat maakt dat de Belgische grootbank ook meer concurrentie heeft. Momenteel heeft Kate nog een reeks eenvoudige functies aan boord, maar volgens CEO Johan Thijs komen daar vanaf nu elke maand meerdere nieuwigheden bij.

De digitale assistent werd al geruime tijd getest door duizenden KBC-medewerkers. Nu is het de beurt aan de klanten zelf.