Nieuws

Windows 10 krijgt in de toekomst maandelijks nieuwe functies

Windows 10 update
Windows 10 zal vanaf 2021 een ander updatebeleid krijgen. Steeds meer nieuwe functies zullen optioneel worden via de Experience packs.

In het bètakanaal van Windwso 10 testgebruikers heeft Microsoft een Windows Feature Experience Pack vrijgegeven. Het Experience pack moet Windows 10 in de toekomst maandelijks van nieuwe functies gaan voorzien. In de nieuwe Feature Experience Pack (versie 120.2212.1070.0) zitten ook al twee nieuwigheden.

Windows 10 features

Zo kunnen gebruikers van de snippingtool hun screenshots nu meteen in een specifieke map zetten en kan je het virtuele toestenbord ook in portretstand gaan gebruiken. Momenteel zijn de nieuwe functies nog beperkt tot een paar. Maar de softwaregigant zou in de toekomst wel van plan zijn om de uitrol van nieuwe functies te gaan verbreden. Op de agenda staan maandelijks nieuwe functies.

De nieuwe functies zullen niet verplicht zijn. Microsoft gaat de features uit het Experience Pack mee in de optionele updates steken. De nieuwe Experience Packs lijken ons een goed idee. Wie graag altijd de laatste nieuwe set functies heeft kan zich daarmee bezig houden, de rest wordt niet verplicht. Perfect zo, vinden we.

Normaal gezien krijgen Windows 10-gebruikers ieder jaar twee keer nieuwe functies. Dat doet Microsoft in het voor- en najaar bij zijn grotere updates. Eerder dit najaar was het al duidelijk geworden dat de softwaregigant werkt aan efficiëntere manieren om zijn updates door te voeren. Zo zouden aparte Windows-apps ook op andere momenten updates kunnen krijgen die bugs en beveiliging moeten verbeteren. De traditionele updates zullen wel blijven, maar vermoedelijk zal het er vanaf 2021 toch anders gaan uitzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business