Nintendo Switch

Aan de hand van een QR-code zal je screenshots van je Nintendo Switch naar je smartphone kunnen sturen. Voor een PC is een USB-kabel nodig.

Advertentie

Wie het ooit al probeerde zal mogelijks al eens gevloekt hebben: om foto’s of video’s gemaakt met je Nintendo Switch te kunnen gebruiken op je smartphone of PC moeten deze eerst geüpload worden naar Facebook of Twitter of moest gebruik gemaakt worden van de microSD-kaart. Een onnodige omweg, dat beseften ze bij Nintendo nu ook.

Smartphone

Dit proces wordt na de nieuwe software-update een pak gemakkelijker. Foto’s of video’s die je gemaakt hebt van je game zullen uitgewisseld kunnen worden tussen de console en een smartphone door middel van een QR-code. Op deze manier zullen tot tien foto’s en één video tegelijkertijd verstuurd kunnen worden, met behulp van de camera van je smartphone of tablet.

Computer

Wie de bestanden draadloos wil overzetten naar een computer zal zijn of haar smartphone nog als omweg moeten gebruiken. Want om je screenshots rechtstreeks naar een PC te verzenden is een USB-kabel die data-overdracht ondersteund, vereist. Na het verbinden van de console met de PC kunnen gebruikers beroep doen op de nieuwe ‘Copy to a Computer’-feature. Voor de geïnteresseerden: deze zal terug te vinden zijn onder ‘Data Management’ en ‘Manage Screenshots and Videos’.

Andere nieuwigheden

In de nieuwe versie, versie 11.0.0, van de Switchsoftware werden ook andere nieuwigheden toegevoegd. Zo wordt ‘Nintendo Switch Online’ toegevoegd aan het home-menu en zal je op de user-page een nieuwe sectie terugvinden, ‘trending’, die je toont wat je vrienden aan het spelen zijn. Bovendien zal je binnenkort ook de keuze hebben om bepaalde downloads te prioriteren boven anderen wanneer meerdere downloads bezig zijn. Naar aanleiding van de 35ste verjaardag van Super Mario Bros worden ook 12 nieuwe gebruikersiconen toegevoegd.

De update wordt momenteel uitgerold en zou in de loop van de week voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here