Ericsson 5G

5G, voor velen klinkt het als verre toekomstmuziek. Maar Ericsson werkt dagelijks aan de wereldwijde uitbreiding van het netwerk.

Advertentie

In de laatste Ericsson Mobility Report maakt Ericsson de voorspellling dat we tegen 2026 eenvoudig 5G in onze mobiele abonnementen zullen krijgen. Het bedrijf schat dat 4 op 10 mobiele abonnementen 5G gaan aanbieden en dat we tegen het einde van 2020 met 1 miljard mensen verbonden zijn met een 5G-netwerk.

Ericsson 5G

Het bedrijf maakt zich sterk dat nog tegen het einde van dit jaar 15 procent van de wereldbevolking toegang heeft tot de nieuwe netwerktechnologie. Tegen 2026 moet dat al 60% van de wereldbevolking zijn.

Ook het verschil tussen Europa en de V.S. is nu al te zien. Eind dit jaar zal amper 1 procent van de bevolking in Europa toegang hebben tot 5G. In de Verenigde Staten is dat 4 procent. Toegegeven, beide cijfers zijn heel laag. Maar de adoptie van 5G in bijvoorbeeld België zal nog een tijd uitblijven. Dat werd overlaatst nog duidelijk.

Ericsson sluit nog af met de conclusie dat er nooit eerder zo snel een nieuwe communicatietechnologie zal omarmd zijn als het over 5G gaat.