De gebruikersinterface van Microsoft Teams wordt grondig herwerkt en brengt een veel meer flexibele gebruikservaring tussen verschillende apparaten.


Microsoft Teams begint vandaag met het uitrollen van nieuwe functies voor zijn online telefoonplatform. Dat meldt techwebsite The Verge in een artikel. Microsoft zorgt voor een brede herwerking van de gebruiksinterface. Het doel van het bedrijf is het efficiënt en gebruiksvriendelijk vervangen van de telefoon op je bureau. Gebruikers hebben nu alle benodigdheden zoals contacten, belgeschiedenis en voicemails op één handige locatie. Daarnaast voorziet Microsoft Teams nu ook spambescherming, de optie om gesprekken samen te voegen en een tool om nummers op te zoeken. De update rolt in golven uit, dus gebruikers zullen hier de komende weken mee aan de slag kunnen.

Daar blijft het echter niet bij. Het bericht stelt verder dat Teams nog functies gaat toevoegen die we bij het begin van 2021 kunnen verwachten. Eén hiervan is de mogelijkheid om gesprekken over te dragen tussen mobiel en je desktop. Zo kunnen werknemers deel blijven uitmaken van gesprekken terwijl ze niet aan mobiliteit moeten inboeten. Gebruikers zullen via de applicatie gesprekken kunnen volgen zonder bijkomstige audio-apparaten, of deze calls volledig kunnen overdragen en afsluiten op het originele toestel.

Teams onderweg

Verder is Microsoft ook van plan om in Microsoft Teams ondersteuning voor CarPlay te voorzien. Hiermee kunnen auto’s die CarPlay hebben ingebouwd nu ook gesprekken laten voeren via Teams. Daarnaast kan de stemassistent Siri worden ingeschakeld om de gesprekken op te starten of aan te nemen. Over ondersteuning voor Android Auto is er naar verluidt nog geen duidelijkheid.


Tenslotte meldt Microsoft dat Teams nieuwe functies krijgt voor het opnemen van meetings. Er zullen opties verschijnen waarmee mensen nu meetings direct kunnen opslagen in SharePoint of OneDrive. Dit zal resulteren in een meer gebruiksvriendelijke toegang tot deze meetings en maakt het eenvoudiger om de opnames te delen met mensen van buitenaf. Ook rond de implementatie van deze functies zijn nog geen exacte data bekend gemaakt.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.