Nieuws

Tesla zet productie Model S & X komende 18 dagen stop

Tesla Model X
De productie van de iconische Model X en S wordt vanaf volgende week tijdelijk stilgelegd. Er blijkt te weinig vraag te zijn naar de luxewagens.

Eerder dit jaar schreven we nog hoe Tesla duidelijk in trek is dit jaar. Vooral de Model 3 blijft een enorm populair model van de elektrische wagenbouwer. Maar dat blijkt niet het geval te zijn voor de duurdere EV’s die het in de aanbieding heeft. Zo zijn de Model S en X een stuk minder gewild waardoor de automaker zijn productie nu zelfs tijdelijk moet stilleggen.

Tesla productie

In ieder geval wordt de productie vanaf 24 december stilgelegd tot en met 11 januari. Maar uit verschillende mails van de wagenbouwer werd ook duidelijk dat de Model 3 en Model Y wel nog heel erg in trek zijn. De prijs van deze wagens zit daar natuurlijk ook voor iets tussen.

Het bedrijf zal zijn medewerkers wel nog een volwaardige week kunnen uitbetalen waarbij ook feestdagen deels uitbetaald worden. Een regeling die in de Verenigde Staten anders ligt dan bij ons. Ondertussen blijkt ook dat het PR-departement van de autobouwer ook op pauze werd gezet.

In totaal verkocht Tesla dit jaar zo’n 139.300 wagens. Maar 15.200 exemplaren daarvan waren een Model S of X. Het was dus al langer duidelijk dat de vraag stil lag en dat ook de productieplannen van Tesla moesten worden aangepast. Maar nu het bedrijf zich meer en meer wil richten op betaalbare modellen gaan ook de klanten mee. De Model S en X zijn in hun prijsklasse niche en vermoedelijk hadden ze gehoopt er toch nog langer meer modellen van te verkopen. Tesla heeft de verkoop van die wagens ook nodig om zijn toekomstplannen uit te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business