Tesla Semi

De langverwachte Tesla Semi is klaar voor productie. Maar hoever kan de elektrische vrachtwagen gaan? Een belangrijke factor voor veel bedrijven.

Advertentie

De nieuwe tweede rijkste man ter wereld en CEO van autobouwer Tesla heeft in zijn laatste interview enkele opvallende uitspraken gedaan. Niet dat we dat niet gewoon zijn, maar ze bevestigen wel de plannen van de autobouwer. Het ging in het interview over de langverwachte Tesla Semi vrachtwagen.

Tesla Semi

Musk vertelde dat zijn Semi gemakkelijk 500 en 800 kilometer bereik moet halen. In 2017 stelde de fabrikant zijn elektriche vrachtwagen voor in die twee vergelijkbare uitvoeringen. Maar er is meer. Musk zegt ook dat een bereik van 1000 kilometer in de nabije toekomst mogelijk zal zijn.

Dat heeft vooral te maken met de nieuwe technologie die Tesla achter de hand heeft. Als de autobouwer die nieuwe ontwikkelingen eenmaal kan inzetten, kan de Semi vlotjes 1000 kilomter autonomie behalen. Die technologie heeft vooral te maken met de manier waarop dat batterijcellen bij elkaar worden gestoken. Daar is ook geen extra materiaal voor vereist.

Intussen is de elektrische vrachtwagen ook klaar om in productie te gaan. Voor een kostprijs van 170.000 euro kan hij van jou zijn.

Wie interesse heeft kan het interview hieronder herbekijken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here