Nieuws

Elon Musk steekt Bill Gates voorbij als tweede rijkste persoon ter wereld

Door de enorme stijging in waarde van zijn aandelen in Tesla steekt Elon Musk Bill Gates nu voorbij in de Bloomberg Billionaires Index.

2020 was een goed jaar voor Elon Musk, of toch op financieel vlak. In januari stond de Teslabaas nog op plaats 35 van de rijkste personen ter wereld. Tien maanden later is zijn nettowaarde gestegen met 100 miljard dollar tot een totaal van zo’n slordige 128 miljard dollar. Daarmee staat hij nu op de tweede plaats in de Bloomberg Billionaires Index en neemt hij de plaats van voormalig Microsoftbaas Bill Gates in.

Donaties Bill Gates

Jarenlang stond deze laatste bovenaan de lijst, tot hij in 2017 werd ingehaald door Jeff Bezos. Dat de Amazonbaas bakken met geld verdiend heeft met zijn webshop zou niet de enige reden zijn volgens Bloomberg. Gates doneert namelijk een aanzienlijk deel van zijn fortuin aan goede doelen via de Bill & Melinda Gates Foundation. Sinds 2006 zou dat neerkomen op een totaal van 27 miljard dollar aan donaties.

Aandelen Tesla

De grote winsten die Elon Musk dit jaar wist te boeken waren vooral te wijten aan de razendsnelle stijging in waarde van Tesla-aandelen. Tussen april en november ging die waarde met 500% de lucht in. Musk bezit 20% van de aandelen. Wanneer die waarde omhoog gaat volgt dus zijn vermogen. Met die stijging is hij wel veruit de best verdienende persoon van 2020. Zelfs Jeff Bezos verdiende een kleine 33 miljard dollar minder.

Zuckerberg & Arnault

De man die door de grote winsten van Musk uit de top drie werd gestoten, is Mark Zuckerberg. Met een totaalvermogen van 102 miljard dollar staat hij nog slechts op de vijfde plaats in de Bloomberg Billionaires Index, na de fransman Bernard Arnault, oprichter van luxeconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy dat onder andere modemerken Louis Vuitton, Dior en Fendi bezit. Met zijn vermogen van 105 miljard dollar is Arnault de rijkste Europeaan.

Forbes

De grote inhaalbeweging levert Musk enkel een tweede plaats op in de ranglijst van Bloomberg. Forbes hanteert namelijk een andere methodologie, waardoor Musk het hier moet doen met een vierde plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business