Google

Verschillende grote Google-diensten liggen eruit. Over de hele wereld kampt de zoekmachinegigant met problemen.

Advertentie

Update 14u32: Rond 14u zijn de diensten van Google opnieuw online gegaan. Het blijft wachten op een verklaring van Google over de oorzaak van de storing.

Google Drive, Gmail, YouTube, Google Assistant en ga zo maar door. Bijna alle grote diensten van de zoekmachinegigant liggen eruit. Google’s zoekmachine zelf lijkt wel nog gewoon te werken. Volgens DownDetector begon dat allemaal met Gmail vandaag. De problemen zijn nogal verdeeld, sommige gebruikers geraken bijvoorbeeld wel op YouTube of Gmail maar krijgen hier en daar foutmeldingen te zien.

Google ligt eruit

Elke minuut komen er op Twitter en DownDetector meldingen bij van gebruikers die zeggen dat ze geen gebruik meer kunnen maken van verschillende diensten. Opvallend genoeg liet de techgigant zelf nog weten dat het geen issues kan reproduceren. Het bedrijf moet de outage dus zelf nog bevestigen.

Het is ondertussen ook duidelijk dat de foutmeldingen in bijna alle landen ter wereld voorkomen. Meldingen komen uit de Benelux, V.K., de V.S. en ga zo maar door. Op deze pagina kan je volgen welke diensten weer actief of inactief zijn.

Assistant

Ook de Assistant van het bedrijf ligt eruit. Verlichting, verwarming, muziek, slimme sloten. Het is onmogelijk om al deze functies te gebruiken via je Nest-speaker of Hub.

Advertentie

3 REACTIES

  1. Ik wist niet van de storing af.. probeerde kort na de middag in te loggen op mijn gmail, zonder succes dus.. Ik belde naar een service nummer die ik via de google zoekmachine vond (+32 11 94 87 46). Na twee keer bellen kwam ik terecht bij ‘n Engelstalige “support medewerker” zogezegd.. Deze zei dat er via Nederland iemand probeerde toegang te krijgen tot mijn account, en dat ik daarom niet kon inloggen.. Toen zei de zogezegde medewerker dat ik 1 euro moest overschrijven, éénmalig, om te bevestigen dat ik het was. Dit houdt dus helemaal geen steek en zei hem dit ook. Hij legde de telefoon onmiddellijk neer! Ik kon na 5 minuten terug op mijn account inloggen. Ik veranderde vlug mijn inloggegevens, voegde mijn telefoonnummer als veiligheidsverificatie in, en verwijderede mijn verificatie emailadres… Dit was dus zeker en vast een hack op google!

    • Dag Lawrence,

      Dat is inderdaad zeer opmerkelijk. We hebben verder nog geen weet van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ook Google moet nog met meer details over de storing naar buiten komen. We volgen het verhaal zeker verder op!

  2. Gebeurd de laatste tijd wel vaker. En ik maar denken Wifi verbinding is weer uit gevallen. Maar als ik dan andere diensten probeer werken die wel via WiFi. Weet nu in ieder geval waar de oorzaak ligt, althans bij wie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here