iPhone 5s 6

Oudere iPhones kunnen nu ook Coronalert installeren op hun toestel. Dat geldt zowel voor de iPhone 5s als 6.

Advertentie

Deze week hebben eigenaars van een iPhone 5s en 6 via iOS 12.5 toch ondersteuning voor de Belgische Coronalert en Nederlandse Coronamelder gekregen. Dat wil zeggen dat de blootstellingsmeldingen nu ook kunnen geactiveerd worden in instellingen. Kan je ze nog niet zien? Kijk dan even na via instellingen > algemeen > software-update.

iPhone blootstellingsmeldingen

Normaal gezien ging Apple de ondersteuning alleen bieden tot de iPhone 6s. Maar via de update naar iOS 12.5 kunnen eigenaars van de toestellen nu ook gebruikmaken van contact tracing-apps. Voor alle duidelijkheid: Apple zal geen iOS 13 uitrollen naar de toestellen, het gaat hier om een uitbreiding van iOS 12.

Het is opvallend dat het bedrijf nu nog met extra ondersteuning voor oudere toestellen komt. Bij Android is dat voor toestellen die Android 6 of hoger draaien. Hopelijk kunnen nu ook meer mensen de Coronalert-applicatie op hun toestel zetten.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Workshop Coronalert: hoe werkt het?

Onze Belgische Coronalert is gebaseerd op het Duitse model. Maar hoe ga je nu aan de slag met de app en wat heeft ze te bieden? Een overzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here