Apple TV Chromecast Google TV

Eindelijk! Apple's TV(+)-app komt officieel naar de nieuwe Chromecast met Google TV. Later volgen ook andere Android TV-toestellen.

Advertentie

Kan jij de tientallen TV-apps nog uit elkaar halen? Deze week liet Telenet weten dat het zijn Telenet TV-app zal uitbrengen naar mediaboxen Apple TV en Android TV. Op zijn beurt wil Apple de eigen TV-app nu uitbrengen voor eigenaars van een Chromecast. Het moet dan wel de nieuwste Chromecast zijn die Google TV aan boord heeft. Apple TV is al een tijdje beschikbaar op een hele serie smart tv’s.

Daardoor is het niet meer nodig om de Apple TV-box te kopen, een mediaspeler die niet zo goedkoop is als bijvoorbeeld de nieuwe Chromecast.

Apple TV op Chromecast in 2021

Google kondigde aan dat de applicatie begin 2021 al beschikbaar zou zijn op de nieuwe Chromecast met Google TV. Later zou de app ook naar andere toestellen met Android TV komen. Een goede zaak, zo ben je niet meer verplicht om o.a. Apple TV+ op een Appletoestel te bekijken.

Tim Cook & co. zijn duidelijk begonnen aan een charmeoffensief. Eerder deze maand kondigde Apple aan dat ze Google Assistant beter gaan integreren in iOS voor Apple Music. Zo kunnen gebruikers van Google Assistant dus ook eindelijk muziek gaan oproepen met hun Apple Music abonnement. De ondersteuning zal nog niet beschikbaar zijn in België maar wordt eerst uitgerold in Frankrijk, Duitsland en het V.K.

Google Chromecast Google TV Apple TV
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here