Nieuws

Google kondigt nieuwe Chromecast en Nest Audio aan voor 70 en 100 euro

Google Nest Audio
© Google
Naast een nieuwe Google Foto's en twee nieuwe Pixeltoestellen kregen we gisterenavond de Nest Audio en Chromecast te zien.

Gisterenavond heeft Google op zijn langverwachte Pixel-event de Pixel 4a en Pixel 5 met 5G ondersteuning aangekondigd. De toestellen zullen naar verwachting weer niet te koop zijn in de Benelux, maar wie wil kan er in Duitsland eentje gaan halen voor 613 euro. Naast de Pixeltoestellen heeft Google ook een opvolger voor zijn Home speaker: de Nest Audio.

Google Nest Audio

Google Nest Audio

De nieuwe Nest Audio heeft duidelijk meer kracht dan zijn voorganger uit 2016. Het toestel kan volgens Google 75% procent meer volume geven en heeft een sterkere bas die dubbel zo goed zou moeten zijn. De speaker heeft één 19mm tweeter en één 75mm mid-woofer voor bas aan boord.

Net zoals bij heel wat andere smart speakers tegenwoordig heeft nu ook de Nest Audio een slimme EQ gekregen. Daarmee kan de speaker zijn audio output aanpassen aan de kamer waarin hij staat. Het toestel zou in Europa te koop moeten zijn voor 100 euro. Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer de Nest Audio beschikbaar zal zijn in België.

Google Chromecast 2020
Google’s nieuwe Chromecast in 2020.

Chromecast 2020

Zoals verwacht kregen we ook een nieuwe Chromecast te zien. Dat toestel ging al langer rond onder de naam Sabrina. Eerder deze week en vorige week verschenen al afbeeldingen van de nieuwe Chromecast doordat retailers zoals Walmart in de V.S. slordig omgingen met de onaangekondigde toestellen. Eén klant kon de Chromcast zelfs al gewoon kopen.

Voor de nieuwe Chromecast heb je ook geen smartphone meer nodig. Bekijk het een beetje als het alternatief voor Apple’s TV-box. De Chromecast is volledig voorzien van een UI met applicaties waar ook ondersteuning voor Stadia op zal komen. Google heeft ook al zijn apps uit Android TV samengebracht. De nieuwe software heet Google TV en zal waarschijnlijk ook Android TV na verloop van tijd vervangen.

Google Chromecast 2020

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business